Ζ.Ζάεφ: «Η “Μακεδονία” μας, θα έχει ίση ψήφο με ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία στο ΝΑΤΟ χάρις τον Α.Τσίπρα»

Ζ.Ζάεφ: «Η “Μακεδονία” μας, θα έχει ίση ψήφο με ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία στο ΝΑΤΟ χάρις τον Α.Τσίπρα»

Για άλλη μια φορά ο Ζ.Ζάεφ μίλησε για σκέτη «Μακεδονία» χωρίς το «Βόρεια» δείχνοντας ποια είναι η γραμμή που θα ακολουθήσουν οι Σκοπιανοί τα επόμενα χρόνια επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να «διεισδύσουν» και στις υπόλοιπες «Μακεδονίες» ως… νόμιμοι πλέον κληρονόμοι, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times: «Μία ψήφος για τη Μακεδονία μας, μία ψήφος για τη Μεγάλη Βρετανία, μία ψήφος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία για τη Γερμανία… θα είμαστε ίσοι εκεί. Είναι μία μεγάλη τιμή για εμάς».

Αναφερόμενος στις ανησυχίες της Ρωσίας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ο κ. Ζάεφ λέει ότι δεν αναμένει προβλήματα, καθώς δε θεωρεί τη χώρα του απειλή για οποιονδήποτε και ότι αντίθετα θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με τη Μόσχα.

Αναφερόμενη στη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα, η εφημερίδα γράφει ότι πολλοί συμπατριώτες του κ. Ζάεφ τον κατηγόρησαν για υπερβολικές παραχωρήσεις.

Ο κ. Ζάεφ σχολιάζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός φοβούνταν ότι η συμφωνία τους θα τους καθιστούσε «πολιτικά νεκρούς». Αλλά σημειώνει ότι η υποστήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών αυξάνεται και ότι οι πολίτες «ακολουθούν ηγέτες που παίρνουν δύσκολες αποφάσεις».

Προσθέτει ότι τη στιγμή των υπογραφών στη συμφωνία η υποστήριξη στη χώρα του ανερχόταν σε μόνο 17% του πληθυσμού, ενώ τώρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 60%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται στην οικονομική προοπτική της χώρας του, λέγοντας ότι αναμένει ένα οικονομικό μέρισμα από τη συμφωνία με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.