Ζάεφ: «Η φίλη μας η Ελλάδα στηρίζει την ψηφιοποίηση των Σκοπίων»

Ζάεφ: «Η φίλη μας η Ελλάδα στηρίζει την ψηφιοποίηση των Σκοπίων»

Τα Σκόπια επισκέπτεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς και σήμερα το βράδυ θα συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα συμβάλλει τα μέγιστα στην ψηφιοποίηση της χώρας του.

«Φιλική χώρα» χαρακτήρισε εκ νέου την Ελλάδα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, που μάλιστα ευχαρίστησε τόσο την ΕΕ όσο και τη χώρα μας για τη στήριξη που προτίθενται να προσφέρουν στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

«Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχει μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη στήριξη που παρέχεται για την ψηφιοποίηση της Βόρειας Μακεδονίας κι έχοντας αυτό υπόψη ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου και του νότιου γείτονά μας, την Ελλάδα, που συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα. Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής που είναι φίλος μας (σ.σ. της Ελλάδας, Νίκου Παππά). Έρχεται από μία φιλική χώρα για να συνεργαστούμε σε ένα κοινό πρόγραμμα κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους νέους μας να συνεργάζονται σε κάθε πεδίο της οικονομικής ζωής και ιδιαίτερα στην οικονομία» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ελληνικού μέσου ενημέρωσης, κατά την παρουσίαση πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός Επιστημονικού-Τεχνολογικού Πάρκου στα Σκόπια.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της ΕΕ , Μάριγια Γκάμπριελ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, καθώς και υπουργοί και στελέχη αντίστοιχων υπουργείων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Παππάς, κατά τη διάρκεια τη επίσκεψής του στα Σκόπια θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον Ζόραν Ζάεφ και αύριο με τον υπουργό για την Κοινωνία της Πληροφορίας και Δημόσιας Διοίκησης της χώρας, Ντάμιαν Μάντσεφσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.