ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αγωνία στην Αλβανία: Συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές έξω από το αλβανικό κοινοβούλιο και ζητούν την παραίτηση Ράμα

Αγωνία στην Αλβανία: Συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές έξω από το αλβανικό κοινοβούλιο και ζητούν την παραίτηση Ράμα

Aπό το πρωί έχουν συγκεντρωθεί οι διαδηλωτές από τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης και ζητούν την παραίτηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού, Έντι Ράμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί στο σύνολό της ενώ Ε.Ε και ΗΠΑ κάλεσαν την αντιπολίτευση να διαδηλώσει με ηρεμία.

Οι ΗΠΑ βέβαια θεσμικά, διότι παρασκηνιακά η διακυβέρνηση Ν.Τραμπ δεν τρέφει καμία εκτίμηση στον Αλβανό πρωθυπουργό λόγω της διασύνδεσής του με τον Τ.Σόρος τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει κυριολεκτικά να «επικυρήξει»

Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα τα ΜΜΕ των Δημοκρατικών όπως η Washington Post

O E.Ράμα είχε πολύ καλές σχέσεις με τον προηγούμενο Αμερικανό πρόεδρο Μ.Ομπάμα που και αυτός είχε καλή σύνδεση με τον Τ.Σόρος που άλλωστε αποτελεί βασικό χρηματοδότη των Δημοκρατικών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής, Γκραμόζ Ρούτσι, ανακοίνωσε την αναβολή των προβλεπόμενων τακτικών εργασιών της Ολομέλειας για σήμερα. Ο ίδιος επικαλέστηκε την αναγκαιότητα προάσπισης της ακεραιότητας της Βουλής, των βουλευτών και της αίθουσας της Βουλής.
Η αντιπολίτευση είχε ανακοινώσει πως, την ώρα που θα συνεδρίαζε η Βουλή, θα διαδήλωνε μπροστά στην αλβανική Βουλή.

Οι αρχές της αστυνομίας ανακοίνωσαν τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας προειδοποιώντας τους διαδηλωτές ότι στη βία θα απαντήσουν με βία. Την ίδια ώρα, κάλεσαν τους δημοσιογράφους να έχουν μαζί τους αντιασφυξιογόνες μάσκες.

https://twitter.com/antoniocakshiri/status/1098349020836216837

Χθες, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, το μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, υπόγραψαν τις αιτήσεις παράδοσης των βουλευτικών τους εδρών, παραβλέποντας έτσι και τις εκκλήσεις της Δύσης για επανεξέταση της απόφασης.Λίγη ώρα αργότερα, τον ίδιο δρόμο ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI), που διαθέτει 19 βουλευτικές έδρες.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δηλώνει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ξεκαθαρίζοντας πως, διαθέτει μια καθαρή εκλογική νίκη που του εξασφαλίζει τετραετή θητεία η οποία λήγει το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι, στις 16 Φεβρουαρίου, η αντιπολίτευση πραγματοποίησε μεγάλη διαδήλωση στα Τίρανα, κατηγορώντας τους κυβερνώντες σοσιαλιστές για εγκλήματα, διαφθορά και κακή διακυβέρνηση. Στη διαδήλωση σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Πάνω από 15 άτομα τραυματίστηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.