Αφαιρέθηκε η επίμαχη πινακίδα από το περίπτερο της «Βόρειας Μακεδονίας»

Αφαιρέθηκε η επίμαχη πινακίδα από το περίπτερο της «Βόρειας Μακεδονίας»

Μετά από άμεση παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, οι υπεύθυνοι του περιπτέρου της Βόρειας Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού που διεξάγεται στη γερμανική πρωτεύουσα προχώρησαν στην αφαίρεση των προβληματικών όρων.

Όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία έγινε διόρθωση στο μότο προώθησης της Βόρειας Μακεδονίας με την περιγραφή «Macadonia Timeless»

Στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου η γειτονική χώρα μέχρι πριν την παρέμβαση των ελληνικών Αρχών διαφημιζόταν ως σκέτη Μακεδονία.

Ενδεικτική είναι η παρακάτω φωτογραφία για το πως έμοιαζε το περίπτερο πριν γίνει η παρέμβαση στο όνομα.

Να σημειωθεί ότι η επίσημη ιστοσελίδα τουριστικής προώθησης της Βόρειας Μακεδονίας ονομάζεται «Macadonia Timeless», δεν αναφέρει δηλαδή πουθενά τον όρο «Βόρεια», όπως και η αντίστοιχη σελίδα τουριστικής προώθησης στο facebook.

Ως «Bόρεια Κύπρος» το ψευδοκράτος στην τουριστική έκθεση

Με ένα προκλητικό περίπτερο συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου η «ΤΔΒΚ», την ώρα που η στάση των διοργανωτών γεννά ερωτήματα. Όπως φαίνεται στις εικόνες οι διοργανωτές της ITB έδωσαν την έγκριση ώστε το περίπτερο να γράφει «Nord Zypern» που σημαίνει «Βόρεια Κύπρος» στα γερμανικά, ενώ την ίδια ονομασία έχουν χρησιμοποιήσει και οι γερμανοί διοργανωτές στην ονομασία των φωτογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.