Ν.Ντιμιτρόφ: «Είμαστε σύμμαχοι με την Ελλάδα» – Τώρα πλέον που πήραν ότι ήθελαν

Ν.Ντιμιτρόφ: «Είμαστε σύμμαχοι με την Ελλάδα» – Τώρα πλέον που πήραν ότι ήθελαν

Τώρα που οι Σκοπιανοί πήραν ότι ήθελαν θέλουν να γίνουν και σύμμαχοι με την Ελλάδα (αν και όπως ήρθαν τα πράγματα είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή τουλάχιστον για να υπάρχει ένας έλεγχος)

«Βόρεια Μακεδονία» και Ελλάδα είναι «φυσικοί σύμμαχοι» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι δύο χώρες μας είναι φυσικοί σύμμαχοι».

Αυτό σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει:

«Δεν συμβαίνει συχνά, στις μέρες μας, στον κόσμο να βλέπεις πολιτικούς να σκέφτονται περισσότερο για τις νέες γενιές και λιγότερο για τις επικείμενες εκλογές.

»Αυτό που σηματοδοτούν οι δύο αφηγήσεις είναι το στοίχημα ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα».

Και ο Ν. Ντιμιτρόφ συνεχίζει: «Αν και δεν είμαι πολιτικός καριέρας, γνωρίζω ότι οι πολιτικοί όταν είναι στην αντιπολίτευση έχουν μεγαλύτερο περιθώριο για ελιγμούς, για να παίρνουν θέσεις από τις οποίες πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

»Όμως οι πολιτικοί που βρίσκονται στην εξουσία οφείλουν πρωτίστως να σκέφτονται το συμφέρον της χώρας τους περισσότερο από το κομματικό συμφέρον».

Επί της ουσίας της συμφωνίας ο ΥΠΕΞ του γειτονικού κράτους αναφέρει ότι «μόλις η Συμφωνία των Πρεσπών ‘πάρει μπροστά’, οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν το καταφέραμε αυτό τη δεκαετία του ’90».

Ταυτοχρόνως, «αλλάξαμε σελίδα, είμαστε σε εντελώς νέα εποχή, όμως τώρα η σελίδα είναι λευκή και πρέπει να την γράψουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Ντιμιτρόφ στην ίδια συνέντευξη μιλά για τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της Άμυνας και της Οικονομίας, θυμίζει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στην πατρίδα του (του Νίκου Παππά), ενώ καταθέτει την ιδέα να συγγράψει βιβλίο από κοινού με τον Νίκο Κοτζιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.