ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξαλλοι οι Γερμανοί πολιτικοί με τον Μεσούτ Οζίλ – Κάλεσε τον Ερντογάν στον γάμο του

Εξαλλοι οι Γερμανοί πολιτικοί με τον Μεσούτ Οζίλ – Κάλεσε τον Ερντογάν στον γάμο του

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί για μία ακόμη φορά στη Γερμανία η σχέση του Μεσούτ Οζίλ με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή αυτή τη φορά το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ προκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο στον γάμο του, που θα γίνει το καλοκαίρι, ως μάρτυρα. Μάλιστα, ο Οζίλ, μαζί με την 25χρονη σύντροφό του, την πρώην Μις Τουρκία Αμινέ Γκιουλσέ, παρέδωσαν αυτοπροσώπως την πρόσκληση στον Ερντογάν.

Η κίνηση αυτή, τη στιγμή που το Βερολίνο είναι ξανά στα «μαχαίρια» με την Αγκυρα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Γερμανών πολιτικών. Ο Χέλγκε Μπράουν, πολιτικός του CDU, ο προσωπάρχης της Ανγκελα Μέρκελ, χαρακτήρισε λυπηρή αυτή την κίνηση του Οζίλ, από τη στιγμή που έχει επικριθεί σφοδρά από τους Γερμανούς μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Ερντογάν. «Το γεγονός ότι συνεχίζει θα απογοητεύσει πολλούς φιλάθλους του ποδοσφαίρου. Και εμένα!», είπε ο Μπράουν στη Bild. Παρότι σημείωσε πως πρόκειται για μία προσωπική απόφαση του Οζίλ, που πρέπει να γίνει σεβαστή, τόνισε ότι «οι ποδοσφαιριστές είναι σύμβολα στην κοινωνία μας, που τους αναγνωρίζουν περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι τους υπουργούς».

Ο Μπράουν αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Οζίλ φωτογραφήθηκε με τον Ερντογάν τον περασμένο Μάιο, κάτι που έκαναν πολλούς να αμφισβητήσουν το κατά πόσο ο 30χρονος με τουρκικές ρίζες είναι αφοσιωμένος στη Γερμανία. Λίγο αργότερα, έπειτα από την καταστροφική πορεία της Γερμανίας στο Μουντιάλ, ο Οζίλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα, κατηγορώντας την γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για ρατσισμό.

Τώρα, συγκεντρώνει ξανά τα βέλη. Ο Τσεμ Οζντερίμ, Γερμανός πολιτικός του οποίου οι γονείς είναι Τούρκοι, χαρακτήρισε απρεπή την κίνηση του Οζίλ να προσκαλέσει στον γάμο του τον Ερντογάν. «Εχει υποχρεώσεις ως πρότυπο», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο βουλευτής Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπρσντορφ. «Ο γάμος είναι μία προσωπική υπόθεση του Οζίλ, αλλά είναι ένας παγκόσμιος σταρ, που οι άνθρωποι τον θαυμάζουν, οπότε σίγουρα είναι κρίμα», σχολίασε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.