Eπαθε έμφραγμα ο Έντι Ράμα: Κρίσιμη η κατάστασή του μεταφέρθηκε στο Βερολίνο – Το διαψεύδει η κυβέρνηση (φωτό)

Eπαθε έμφραγμα ο Έντι Ράμα: Κρίσιμη η κατάστασή του μεταφέρθηκε στο Βερολίνο – Το διαψεύδει η κυβέρνηση (φωτό)

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έπαθε έμφραγμα πριν από τρεις ημέρες και ενώ η Αλβανία διέρχεται την μεγαλύτερη πολιτική κρίση στην μετακομμουνιστική εποχή.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα αλλά πριν από λίγο εκπρόσωποι της κυβέρνησης το διεψευσαν ως ανυπόστατη φήμη.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, επειδή η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη μεταφέρθηκε με πτήση τσάρτερ σε νοσοκομείο του Βερολίνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ράμα είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν άσχημη και βρισκόταν εκτός ελέγχου. Δημοσιεύθηκε και σχετική φωτογραφία αλλά η κυβέρνηση την διαψεύδει ως μη γνήσια.

Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς έχει συμβεί εν μέσω πολιτικής κρίσης στην Αλβανία.

Σημειώνεται ότι και σήμερα είναι σε εξέλιξη διαδήλωση έξω από το αλβανικό κοινοβούλιο.

Τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα. Είπε ότι είναι έτοιμος να λάβει προσωπικά δύσκολες αποφάσεις εάν αυτές σε βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αναφέρθηκε στον κίνδυνο ολίσθησης της χώρας σε ταραχές και τελικά στην αποσταθεροποίηση, ενώ μάλιστα, είπε πως είναι έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του, αν αυτή η απόφαση βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης.

«Παρόλο που δεν έχω καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και παρά το γεγονός ότι καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια επί δύο σχεδόν χρόνια σε αυτό το καθήκον, για την πρόληψη μιας τέτοιας κατάστασης και κρίσης,

Είμαι έτοιμος να αφήσω το κοινοβούλιο και να θυσιαστώ σαν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε, ώστε να εμποδιστεί η εγκαθίδρυση μιας νέας χούντας»είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Ο ίδιος είπε ότι είναι πρόθυμος για μια πολιτική λύση που ώστε να επανέλθει η συνταγματική ομαλότητα και για να προχωρήσει στην ταχεία έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαι και πάλι έτοιμος να θυσιαστώ στο όνομα μιας πολιτικής λύσης που θα επαναφέρει τη συνταγματική κανονικότητα, τη θεσμική και τη δημοκρατία στη χώρα, ώστε να εγγυηθεί την ταχεία πρόοδο προς το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι τα άκρα» είπε ο πρόεδρος της Αλβανίας.

Ο κ. Μέτα δήλωσε έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του ή και, όπως είπε, να θυσιάσει και τη ζωή του όπως ο Πρόεδρος της Χιλής Σαλβαντόρ Αλιέντε «για να εμποδιστεί η εγκαθίδρυση μιας χούντας που μπορεί να στείλει πίσω τη χώρα κατά τριάντα χρόνια».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Μέτα ανέφερε ότι δεν συμφωνεί ούτε με τις επιλογές της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι η κρίση εντάθηκε περισσότερο μετά την άνευ προηγουμένου και καταδικαστέα, όπως είπε, απόφαση της να παραιτηθεί των βουλευτικών εδρών της.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε ως αντιθεσμική την πρακτική αντικατάστασης των κενών εδρών στη Βουλή με επιλαχόντες υποψηφίους από τις λίστες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος προσωπικά γνωρίζει τις ρίζες της κρίσης και πως έχει προειδοποιήσει τους υπεύθυνους παράγοντες στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι οι καταστάσεις μπορεί να οδηγηθούν σε απρόβλεπτες εξελίξεις..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.