Σκοπιανοί «γυρολόγοι»… ποδηλάτες : Η Τουρκία είναι ο προστάτης του Ισλάμ στα Βαλκάνια!

Σκοπιανοί «γυρολόγοι»… ποδηλάτες : Η Τουρκία είναι ο προστάτης του Ισλάμ στα Βαλκάνια!

Ποδηλάτες από διάφορες βαλκανικές χώρες που πήγαν στις 18 Μαρτίου στην Τουρκία να γιορτάσουν την 104η επέτειο της νίκης της Τουρκίας στην Καλλίπολη, επέστρεψαν στα Σκόπια.

«Επτά φίλοι ποδηλάτες της Οικολογικής και Ορειβατικής Ένωσης με έδρα τα Σκόπια, από τη «Βόρεια Μακεδονία», Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Σερβία, μετά την πρωινή προσευχή στα Σκόπια στις 10 Μαρτίου ξεκίνησαν να πάνε στα Δαρδανέλια με τα ποδήλατά τους» γράφει δημοσίευμα του Κοσσόβου στην τουρκική γλώσσα.

Επιστρέφοντας τόνισαν ότι το ταξίδι τους χρησίμευσε ως διεθνής γέφυρα για τους μάρτυρες που πέθαναν για το Ισλάμ.

Δήλωσαν ότι επιθυμούν να δώσουν ένα μήνυμα στις μελλοντικές γενιές ότι δεν πρέπει να ξεχάσουν τους μάρτυρες που θυσίασαν τη ζωή τους για το Ισλάμ και την πατρίδα (την Τουρκία).

«Όλα τα Βαλκάνια, βλέπουν την Τουρκία ως προστάτη τους και υποστηρίκτρια του Ισλάμ. Όταν αισθανόμαστε ότι έχουμε μαζί μας μια ισχυρή Τουρκία, νοιώθουμε πιο άνετα», είπε ο Γιασάρ Χίρντα από τα Σκόπια.

Ο Χίρντα υπενθύμισε ότι οι παππούδες του είχαν πάει στα Δαρδανέλια για να πολεμήσουν για το Ισλάμ και την πατρίδα. Πρόσθεσε ότι αυτά τα πνευματικά συναισθήματα έγιναν ισχυρότερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.