Στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συνάντηση με τον Ζάεφ (βίντεο-φωτο)

Στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συνάντηση με τον Ζάεφ (βίντεο-φωτο)

Στα Σκόπια έφτασε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η σέλφι Τσίπρα-Ζάεφ

Το κλίμα, κατά την άφιξη στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ήταν πανηγυρικό και ο Ζόραν Ζάεφ δεν δίστασε να βγάλει το smartphone του και να τραβήξει selfie με τον Αλέξη Τσίπρα. Η πρώτη selfie είχε φόντο τα δύο υπουργικά συμβούλια και η δεύτερη τους δημοσιογράφους, οι οποίοι αποτύπωναν κάθε στιγμή της συνάντησης.

Η άφιξη των Ελλήνων υπουργού

Οι 10 Ελληνες υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια έφτασαν λίγο μετά τις 11:00 στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι ομόλογοί τους από την κυβέρνηση Ζόραν Ζεφ.

Υπενθυμίζεται πως μαζί με τον πρωθυπουργό στη Βόρεια Μακεδονία θα βρεθούν και πολλοί επιχειρηματίες

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στα Σκόπια στις 10:40. Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο των Σκοπίων η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=Z8fQxJTNP5U
Αμέσως μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή, παρόντος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Λίγο μετά τον Αλέξη Τσίπρα από πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατέβηκε και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα που τον συνοδεύει στην αποστολή. Χαμογελαστή και εκείνη επιβιβάστηκε σε ξεχωριστό αυτοκίνητο προκειμένου να ακολουθήσει το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί για εκείνη.

«Άφιξη στα Σκόπια για μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας, που βασίζεται σε ένα νέο στρατηγικό όραμα: Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι», σημειώνει ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter, κατά την άφιξη του στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στα Σκόπια:

10:30 Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων
11:00 Τελετή επίσημης υποδοχής
11:10 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας
11:55 Ολομέλεια Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας
13:00 Υπογραφή διμερών συμφωνιών
13:30 Κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου
14:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας
15:30 Συμμετοχή και χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας
19:30 Επίσημο δείπνο

Προετοιμασίες για την άφιξη Τσίπρα

Εντωμεταξύ έξω από το κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας από νωρίς γίνονταν οι απαραίτητες ετοιμασίες, ενώ εδώ και λίγη ώρα είναι συγκεντρωμένο πλήθος φωτογράφων και δημοσιογράφων:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.