Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σκοπίων: «Δεν αλλάζει ο εθνικός μας ύμνος»

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σκοπίων: «Δεν αλλάζει ο εθνικός μας ύμνος»

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιάκοφσκι για τον εθνικό Ύμνο της χώρας του, τονίζοντας αρχικά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει και αφετέρου ότι καμία τέτοια συζήτηση δεν έχει τεθεί και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο εθνικός ύμνος της Βόρειας Μακεδονίας που έμεινε ο ίδιος έπειτα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποτελεί ύμνο στον «Μακεδονισμό» και στην «απελευθέρωση» της Μακεδονίας, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι με τη Συμφωνία η γείτονος χώρα εξάλειψε κάθε στοιχείο αλυτρωτισμού στη νομοθεσία και τα επίσημα έγγραφά της.

Συγκεκριμένα, απαντήσεις κλήθηκε να δώσει σήμερα ο Μίλε Μποσνιάκοφσκι μετά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν από τη διαφορετική υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στα Σκόπια. Στην πρώτη περίπτωση, ενώ μάλιστα πρόκειται για επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού στη χώρα δεν ακούστηκαν οι Εθνικοί Ύμνοι των δύο χωρών – όπως είθισται άλλωστε- ενώ σήμερα κατά την υποδοχή του κ. Ακάρ η φιλαρμονική των Σκοπίων παιάνισε τους Εθνικούς Ύμνους της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας.

«Ο Εθνικός Ύμνος παραμένει ο ίδιος τόσο στιχουργικά, όσο και ρυθμικά», απάντησε χαρακτηριστικά για το περιστατικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γείτονας χώρας σε συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι λόγω καθυστέρησης της προσγείωσης του ελληνικού πρωθυπουργικού αεροπλάνου στα Σκόπια αρκετές δραστηριότητας, όπως η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών ακυρώθηκε λόγω του πολύ γεμάτου προγράμματος του κ. Τσίπρα.

Τέλος, τόνισε ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν υπήρξε ποτέ υπό διαπραγμάτευση και ότι στην πραγματικότητα η Συμφωνία των Πρεσπών σε καμία περίπτωση δεν τον αφορά.

Θέλοντας να επιχειρηματολογήσει τα παραπάνω σημείωσε ότι ο Εθνικός Ύμνος των Σκοπίων έχει ακουστεί πολλές φορές ενώπιον Ελλήνων αξιωματούχων αφότου υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.