ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

O Ζ.Zάεφ ευχαριστεί την Α.Μέρκελ για τη συμβολή της στη Συμφωνία των Πρεσπών

O Ζ.Zάεφ ευχαριστεί την Α.Μέρκελ για τη συμβολή της στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ιστορική στιγμή χαρακτήρισαν Άνγκελα Μέρκελ και Ζόραν Ζάεφ την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια. Στην διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η θετική εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί παράδειγμα για την περιοχή των Βαλκανίων και καλή είδηση για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας «Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών επιβεβαιώνει ότι ο διάλογος και η διπλωματία φέρνουν θετικά αποτελέσματα για την υπέρβαση των ανοιχτών ζητημάτων και μπορούν να αποφέρουν συγκεκριμένο οικονομικό όφελος για τους πολίτες. Όπως ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, οι κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας υπέγραψαν αρκετές συμφωνίας για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της συνεργασίας. Πέραν αυτού, στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε και επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και 250 επιχειρήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο κύριος Ζάεφ ευχαρίστησε την καγκελάριο για την υποστήριξη που παρείχε η Γερμανία σε όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, αλλά και για τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στην χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε την στήριξη της Γερμανίας ενόψει της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαική Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.