ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τέλος το «Φίλιππος Β’» για το στάδιο των Σκοπίων – Ποιο το νέο του όνομα

Τέλος το «Φίλιππος Β’» για το στάδιο των Σκοπίων – Ποιο το νέο του όνομα

Την αλλαγή του ονόματος του εθνικού σταδίου των Σκοπίων ψήφισε η ολομέλεια του κοινοβουλίου των Σκοπίων στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Έτσι με πλειοψηφία 129 βουλευτών, το όνομα του σταδίου αλλάζει και από «Φίλιππος Β’» θα ονομάζεται πλέον «Εθνικό Στάδιο Τοσέ Προέσκι».

Ο Τοσέ ή Τόντορ Προέσκι ήταν ένα από τους δημοφιλείς τραγουδιστές της γειτονικής χώρας που μάλιστα την εκπροσώπησε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2004, όμως τρία χρόνια αργότερα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Κροατία. Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι τα: «Igri Bez Granici» (παιχνίδι χωρίς σύνορα), «Gromovi Na Dusa» (κεραυνοί της ψυχής), «Sve Je Ovo Premalo Za Kraj» (δεν πρέπει να τελειώσει έτσι) και «Cija Si» (Ποιανού είσαι εσύ).

Ο Τόσε έχασε ξαφνικά τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου 2007 κοντά στη Νόβα Γκραντίσκα της Κροατίας, σε ηλικία 26 ετών. Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν επίσης ο φίλος του και οδηγός Γκέοργκι Γκεοργκίεφσκι και η μάνατζέρ του Λιλιάνα Πέτροβιτς. Η μέρα μετά το θάνατό του (17 Οκτωβρίου 2007) κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στη χώρα του. Ο Τόσε είχε συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες των Βαλκανίων, όπως η Καρολίνα Γκότσεβα, καθώς και με την πασίγνωστη Ιταλίδα σταρ Τζιάννα Ναννίνι, με την οποία ηχογράφησε το τραγούδι «Aria» (αέρας), λίγο πριν τον θάνατό του.

Η κηδεία του έλαβε χώρα στις 17 Οκτωβρίου 2007 στο Κρούσοβο.Πολλές διάσημες προσωπικότητες της Π.Γ.Δ.Μ.,καθώς και απλοί πολίτες και ο πρωθυπουργός μαζί με τη στρατιωτική ορχήστρα.

Στις 5 Οκτωβρίου 2008,πραγματοποιήθηκε συναυλία προς τιμήν του Τόσε,αφού στις 5 Οκτωβρίου του προηγούμενου χρόνου έγινε η τελευταία συναυλία πριν τον θάνατό του.Επίσης,προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το έργο του Τόσε στις 12 Φεβρουαρίου 2009.Μια άλλη συναυλία έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2010,οπότε θα ήταν τα 29α γενέθλια του Τόσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη συγκεκριμένη αλλαγή του ονόματος στο στάδιο ενημέρωσε με tweet ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Bόρειας Μακεδονίας Μίλε Μποσνιακόφσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.