Η Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Η Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Να μπλοκάρει την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ απειλεί η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, με αιχμή το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα οι απειλές της Τουρκίας εδράζονται στο ότι τα Σκόπια αρνούνται να παραδώσουν τους 15 Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι διέφυγαν στα Σκόπια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τους 15 Τούρκους, μέλη του δικτύου Γκιουλέν που η κυβέρνηση Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε και από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια στις 3 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την απαίτηση της Τουρκίας, με τη θέση του να υποστηρίζεται και από αξιωματούχους της ΕΕ «που κάλεσε επίσης την κυβέρνηση στα Σκόπια να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των 15 ανδρών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερσίνσκα δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη της ότι, εκτός από τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ η χώρα της «χρειάζεται την Τουρκία για την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησής της στο ΝΑΤΟ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.