ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μπερίσα : «Η ένωση θα σώσει το αλβανικό έθνος»

Μπερίσα : «Η ένωση θα σώσει το αλβανικό έθνος»

Η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα στην Αλβανία αντέδρασαν έντονα στην απομάκρυνση του μνημείου για τους πεσόντες του αποκαλούμενου «Απελευθερωτικού Στρατού των Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβετζα» (UCPMB) αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο balkanweb. Lajmet.com.

Σε δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, που δημοσιεύθηκε στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρεται πως “η ενοποίηση του αλβανικού έθνους είναι ζωτικής σημασίας”!

«Η πράξη της αφαίρεσης του μνημείου των ηρώων του αλβανικού έθνους της κοιλάδας του Πρέσεβου είναι άλλη μία απόδειξη της αλβανοφοβίας που διακατέχει την κυβέρνηση του Βελιγραδίου προς τους Αλβανούς. Η πράξη αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η ενοποίηση του αλβανικού έθνους είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του, αλλά και για την απελευθέρωση των γειτόνων μας από την αλβανοφοβία και την αβεβαιότητα που αισθάνονται επειδή έχουν κατακτήσει αλβανικά εδάφη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Παράλληλα ο Μπερίσα κάλεσε τους πολίτες και τους πολιτικούς ηγέτες του Πρεσέβου να αποφεύγουν τις προκλήσεις και να διατηρήσουν την ηρεμία τους απέναντι στην “αστυνομική τρομοκρατία του Βελιγράδιου” διαβεβαιώνοντάς τους ότι «η Αλβανία θα κάνει τα πάντα, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, να θέσει τέλος στην τρομοκρατία της αστυνομίας εναντίον των Αλβανών που ζουν στα πάτρια εδάφη τους, στην κοιλάδα του Πρέσεβο. Αυτοί που ξήλωσαν το μνημείο των ηρώων του Πρεσέβου πρέπει να γνωρίζουν πως: Οι πεσόντες μας δεν πεθαίνουν ποτέ!», καταλήγει η δήλωση του Μπερίσα.

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα θεώρησε αυτή την πράξη ως συνέχεια της πολιτικής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ζήτησε από τους πολίτες του Πρεσέβου να γεμίσουν με λουλούδια τον τόπο όπου βρισκόταν το μνημείο.

Για «μία προκλητική πράξη και μία απειλή για τους Αλβανούς στην κοιλάδα του Πρέσεβο» έκαναν λόγο οι Τσάμηδες του PDIU και η  Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, με αφορμή την απομάκρυνση του μνημείου”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.