ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μπορίσοφ: «30.000 παράνομοι μετανάστες έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα από την Τουρκία»

Μπορίσοφ: «30.000 παράνομοι μετανάστες έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα από την Τουρκία»

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε πως ¨30.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία ετοιμάζονται να περάσουν στην Βουλγαρία

Σε στρογγυλή τράπεζα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια, στην οποία μετείχαν ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο υπουργός Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ, εξετάσθηκε το θέμα της ασύντακτης παράνομης μετανάστευσης.

Στην συνάντηση αυτή όπου εξετάσθηκαν τα μέτρα που έχουν παρθεί και τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα, μιλώντας ο Μπορίσοφ είπε πως η συμφωνία με την Τουρκία για την ασύντακτη μετανάστευση λειτουργεί πολύ καλά, ενώ όπως είπε, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα σύνορα με την Ελλάδα, η οποία απλώς δεν έχει σύνορα.

Ο Μπορίσοφ είπε πως η Βουλγαρία προστατεύει πολύ καλά τα σύνορα της με Τουρκία και Ελλάδα και πρόσθεσε πως:

«Η συνεργασία μας με την Τουρκία στο θέμα της ασύντακτης μετανάστευσης λειτουργεί πολύ καλά. Η Ε.Ε. παραχώρησε 150 εκ. ευρώ για την ασφάλεια των συνόρων της Βουλγαρίας. Αυτοί οι πόροι έφεραν θετικό αποτέλεσμα».

Ο Μπορίσοφ ανέφερε πως η Βουλγαρία που είναι μέλος της ΕΕ, στα σύνορα της με την Ελλάδα που επίσης είναι μέλος της ΕΕ, έχει πιο χαμηλό επίπεδο ασφάλειας και είπε πως

«Στα κοινά μας με την Ελλάδα σύνορα, έχουμε σοβαρά προβλήματα στο θέμα της ασύντακτης μετανάστευσης.»

O Μπορίσοφ ανέφερε πως 30.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία, με ελπίδα το ταξίδι για την Ευρώπη, ετοιμάζονται να περάσουν στην Βουλγαρία: ¨30.000 άτομα με ελπίδες για ταξίδι, ετοιμάζονται να περάσουν στην Βουλγαρία .

Αυτά τα άτομα που ετοιμάζουν το ταξίδι της ελπίδας, περιμένουν τώρα στην Τουρκία και ετοιμάζονται να περάσουν από Βαλκάνια δια της Βουλγαρίας. 30.000 άτομα ετοιμάζονται να περάσουν από τα εδάφη μας, ενώ είμαστε σε θέση να πάρουμε έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και του στρατού στα σύνορα.

Ο Μπορίσοφ είπε πως το 2018 τα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας παραβιάστηκαν 6.904 φορές ενώ 761 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν λαθραία στην Βουλγαρία φυλακίστηκαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ είπε πως δεν υπάρχει πίεση ασύντακτης μετανάστευσης και η ασφάλεια έχει εφαρμοστεί στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά στα 800 χιλιόμετρα συνόρων με την Ελλάδα δεν υπάρχει συρμάτινος φράκτης και όπως είπε εκεί δυσκολεύονται.

Ο Μαρίνοφ είπε πως ¨Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες της Γιούροπολ. Χάρη στην διμερή ανταλλαγή πληροφοριών, συλλαμβάνουμε στα σύνορα τους διακινητές ανθρώπων. Το 2018 δικάστηκαν 133 διακινητές συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Στους πρώτους 3 μήνες του 2019, 30 άτομα καταδικάστηκαν διότι είχαν περάσει λαθρομετανάστες¨.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.