Σερβική φάλαγγα κινείται κοντά στα σύνορα με το Κόσσοβο

Σερβική φάλαγγα κινείται κοντά στα σύνορα με το Κόσσοβο

Φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων αναχώρησε από τη σερβική πόλη Κράλιεβο κατευθυνόμενη προς το χωριό Ράσκα κοντά στα διοικητικά σύνορα της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο ενώ και σερβικό MiG-29 πέταξε επίσης στα σύνορα, αναφέρει ο σερβικός ραδιοφωνικός σταθμός Β92.

Πριν βγει η φάλαγγα από το στρατόπεδο, την επιθεώρησε ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούλιν.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλέξανδρος Βούτσιτς εξέδωσε εντολή να τεθεί ο στρατός της χώρας σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία του αυτοανακηρυγμένου ως ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας την Τρίτη στις 5.55 εισήλθε στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, όπου συνέλαβε 22 άτομα.

Μεταξύ αυτών, τον Μιχαήλ Κρασνοσέκοφκι, υπάλληλο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο, πολίτη της Ρωσίας, που κρατήθηκε, αλλά απελευθερώθηκε και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τη δράση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες του τοπικού πληθυσμού – οι άνθρωποι άρχισαν να σηκώνουν οδοφράγματα στους δρόμους. Οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου τα κατέλαβαν με τη χρήση δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο “υπουργός Εξωτερικών” του Κοσόβου, Μπεχτζέτ Πάκολι, ανέφερε ότι οι δυνάμεις της πρώην σερβική επαρχίας θα πραγματοποιήσουν περισσότερες επιχειρήσεις στις περιοχές σερβική πλειοψηφίας. Οι επιχειρήσεις ίσως γίνουν σήμερα, ίσως αύριο, ίσως τις ερχόμενες ημέρες, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι η πλευρά των Κοσοβάρων καταπολεμά… το οργανωμένο έγκλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.