ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αποκτά πρεσβεία και Γενικό Προξενείο στα Σκόπια

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αποκτά πρεσβεία και Γενικό Προξενείο στα Σκόπια

Σε Πρεσβεία αναβαθμίζεται το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, το Γραφείο Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Μοναστηρίου αναβαθμίζεται σε Γενικό Προξενείο.

Σε αντίστοιχες ενέργειες αναβάθμισης της Διπλωματικής και Προξενικής Αρχής που διαθέτουν στην Ελλάδα προχώρησαν και τα Σκόπια, στο πλαίσιο των σχέσεων, όπως διαμορφώθηκαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ως εκ τούτου, τα Σκόπια αποκτούν Πρεσβεία στην Αθήνα (έναντι Γραφείου Συνδέσμου) και Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη (έναντι Γραφείου Προξενικών, Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, δυνάμει του Άρθρου 10 της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών, προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια σε Πρεσβεία, του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Μοναστηρίου σε Γενικό Προξενείο και, αντιστοίχως, για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Βορείου Μακεδονίας στην Αθήνα σε Πρεσβεία και του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης σε Γενικό Προξενείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.