Αλβανική πρόκληση: Πλατεία με το όνομα «Τσαμουριά» στα Τίρανα

Αλβανική πρόκληση: Πλατεία με το όνομα «Τσαμουριά» στα Τίρανα

Την παραμονή της 75ης επετείου της «ελληνικής γενοκτονίας» των τσάμηδων, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τιράνων, κατόπιν πρότασης του δημάρχου Εριόν Βελιάι, αποφασίστηκε η πλατεία στη νέα λεωφόρο να πάρει το όνομα «Τσαμουριά»/ «Chameria»», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

«Επίθεση στον ελληνισμό»

Συνεργάτης του δημάρχου των Τιράνων είναι η αντιδήμαρχος Βιόλτσα Μπράχο, πρώην μεγαλοστέλεχος του Σπετίμ Ιντρίζι, του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, το οποίο έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Ράμα.

Η ελληνική μειονότητα θεωρεί ότι η απόφαση συνιστά επίθεση στον ελληνισμό, προσβάλλει την ιστορία και τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στους ναζιστές και τους συνεργάτες τους.

Ο Βελιάι δήλωσε κατά την υποβολή της πρότασης:

«Ηταν (προεκλογική) υπόσχεσή μας και ως εκ τούτου προτείνω να συμπεριληφθεί αυτή η πρωτοβουλία στην ημερήσια διάταξη και ζητώ από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να την ψηφίσουν», προεξοφλώντας, καθώς φαίνεται, χρέος στους Αλβανοτσάμηδες ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.

«Σφαγιάστηκαν»

Η αντιδήμαρχος Βιόλτσα Μπράχο ευχαρίστησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την υπερψήφιση της πρότασης.

«Η ψηφοφορία αυτής της πρωτοβουλίας μας τιμά όλους, τιμά μια κοινότητα που σφαγιάστηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν αλβανική», είπε.

Πηγή: faxweb.al και echedoros-a.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.