Σκόπια: Στρατηγικός επενδυτής στον πυρηνικό σταθμό Belene;

Σκόπια: Στρατηγικός επενδυτής στον πυρηνικό σταθμό Belene;

Το ενδεχόμενο να αναλάβει τον ρόλο του στρατηγικού επενδυτή στο σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Belene», φαίνεται πως εξετάζoυν τα Σκόπια, μετά την πρόσκληση της Βουλγαρίας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., για την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στο εν λόγω έργο.

Εχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, φαίνεται πως έχει εκδηλωθεί αρχικά ενδιαφέρον και τώρα γίνονται λεπτομερείς αναλύσεις.

Οι πολίτες των Σκοπίων θα ενημερωθούν για τη στάση που θα υιοθετήσει και θα ακολουθήσει η χώρα, όπως και για τα σχετικά βήματα που ενδέχεται να αναλάβει, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στα Σκόπια, Marko Bislimovski.

Ειδικοί αναλυτές στα Σκόπια και τα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας υποστηρίζουν την πρόταση και εκτιμούν πως η χώρα θα πρέπει να λάβει μέρος στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής «Belene».

Τα αποθέματα άνθρακα

Τα αποθέματα άνθρακα των Σκοπίων είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για τα επόμενα 15 χρόνια χάρη στην λειτουργία του Θερμοηλεκτρικό Σταθμό «Bitolya», υποστηρίζει ο Marko Bislimovski.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο άνθρακας αντικατασταθεί από το φυσικό αέριο, τα Σκόπια θα είναι υποχρεωμένα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους να προσφεύγουν σε εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος.

Για τον λόγο αυτόν, όπως καταλήγει, είναι προς το συμφέρον της χώρας και απολύτως λογικό τα Σκόπια να επενδύσουν στην πυρηνική ενέργεια και συγκεκριμένα στο σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού «Belene» δυναμικότητας 500 MW.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ibna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.