ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ερυθρόμαυρη συμμαχία : « Tο ΚΕΑΔ θέλει ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου και την Μεγάλη Ελλάδα»

Ερυθρόμαυρη συμμαχία : « Tο ΚΕΑΔ θέλει  ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου και την Μεγάλη Ελλάδα»

«Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας που ζητά την δημιουργία του ομοσπονδιακού κράτους της Αλβανίας και την εθνική ένωση, και μεταξύ του Βαγγέλη Ντούλε που ζητά την ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου και την Μεγάλη Ελλάδα» αναφέρει η aftonomi.gr

Σφοδρή επίθεση κατά του πρόεδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε εξαπέλυσε ο ηγέτης της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, Κρεσνίκ Σπαχίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι ORA NEWS.

Μιλώντας στην εκπομπή «Tonight» της δημοσιογράφου Ilva Tare, o Σπαχίου δήλωσε πως το ΚΕΑΔ είναι αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Αλβανία και πως ο Ντούλες υπηρετεί το ελληνικό εθνικό συμφέρον.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στην αλβανική βουλή κ. Βαγγέλης Ντούλες είχε τονίσει πως «είναι πολύ περήφανος για την ελληνική εθνική του ταυτότητα»  και πως η «Αλβανία δεν έχει ανάγκη τις εκφράσεις μίσους, δεν έχει ανάγκη για οξύνσεις μεταξύ των διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων. Έχει ανάγκη για αρμονία, για σύγκλιση και ένωση δυνάμεων. Οποιαδήποτε ακραία κίνηση είναι ζημιογόνα απ’ όπου και αν προέρχεται».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του κ. Ντούλε αλλά και τις πιο πρόσφατες δηλώσεις που έκανε πριν από δυο μέρες όπου απέκλεισε κάθε είδους συνεργασία με το εθνικιστικό κόμμα Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και το PDIU των Τσάμηδων, θέτοντας ως «όρο» συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα την μη συμμετοχή στην συμμαχία των ακραίων πολιτικών δυνάμεων, ο Σπαχίου δήλωσε πως «ο Βαγγέλης Ντούλες και το κόμμα του πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται ως αλβανικό κόμμα που υπερασπίζεται την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και να μην παριστάνει ένα ελληνικό κόμμα στην Αλβανία. Με τον τρόπο λειτουργίας του αυτός δεν διαφέρει σε τίποτα από το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αν στην Ελλάδα υπάρχουν η Χρυσή Αυγή και οι ναζί, τα σιαμαία αδέλφια τους στην Αλβανία είναι το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παραβιάζει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Αλβανίας».

«Πιστεύω πως αυτός εκτελεί μια εντολή της Αθήνας, της Ελληνικής Διπλωματίας, που απείλησε τις δυο πλευρές, την αριστερά και την δεξιά της αλβανικής πολιτικής να μην συνεργαστούν με την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει η Αθήνα διαμέσου του αγγελιοφόρου της Βαγγέλη Ντούλε στην κυβέρνηση και την αλβανική αντιπολίτευση για να απομονώσουν την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία».

Ερωτηθείς για το αν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην Ερυθρόμαυρη Συμμαχία σχετικά με τις ενδεχόμενες προεκλογικές συνεργασίες ο Σπαχίου δήλωσε πως «τα πολιτικά κόμματα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας που ζητά την δημιουργία του ομοσπονδιακού κράτους της Αλβανίας και την εθνική ένωση, και μεταξύ του Βαγγέλη Ντούλε που ζητά την ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου και την Μεγάλη Ελλάδα»!           

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr                       

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.