ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλβανικές εκλογές: Πολύ υψηλά ποσοστά αποχής σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Αλβανικές εκλογές: Πολύ υψηλά ποσοστά αποχής σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Ιδιαίτερα χαμηλή φαίνεται πως καταγράφεται η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές στην Αλβανία αν και χωρίς σοβαρά επεισόδια. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 μ. μ. τοπική ώρα ενώ αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το ποσοστό συμμετοχής, σύμφωνα με τη αντιπολίτευση-που απείχε- αυτή κυμάνθηκε γύρω στο 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια που ωστόσο δεν προκάλεσαν προβλήματα στην όλη διαδικασία.

Σε αυτό συνέβαλαν και οι εκκλήσεις που είχαν απευθύνει οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στους οπαδούς τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να διοργανώσει την ψηφοφορία σήμερα και όχι στις 13 Οκτωβρίου όπως με διάταγμά του είχε καθορίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και, κυρίως, του διεθνούς παράγοντα που κάλεσε την αντιπολίτευση να μην εμποδίσει την ψηφοφορία, όπως απειλούσε, ώστε να μην διαταραχθεί το ήρεμο κλίμα, όπως και έγινε.

Το στοίχημα και για τις δύο πλευρές στη σημερινή ημέρα ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες.

Το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ψήφισαν περίπου 600.000 από τους 3.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, φαίνεται ότι δικαιώνει την αντιπολίτευση.

Στελέχη της κυβέρνησης, όπως και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ωστόσο διακηρύσσουν ότι αποτελεί νίκη για την κυβέρνηση και μόνο το γεγονός ότι στήθηκαν οι κάλπες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσημες ανακοινώσεις γύρω από το αποτέλεσμα όπως και δηλώσεις και εκτιμήσεις για την όλη διαδικασία αναμένονται τις επόμενες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.