ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας – Βουλγαρίας για το Κοσσυφοπέδιο

Διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας – Βουλγαρίας για το Κοσσυφοπέδιο

Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε λίγες ώρες πριν μεταξύ των δύο χωρών με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα να καλεί στο υπουργείο τον πρεσβευτή της Σερβίας στη Σόφια.

Αιτία ήταν η δήλωση του πρώτου αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς με την οποία επέκρινε τον βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ στη συνάντηση του Πόζναν, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέντευξη Τύπου των αρχηγών των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, ο Μπόικο Μπορίσοφ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ποια θα είναι η διαδικασία ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων με τον διορισμό του ισπανού υπουργού Εξωτερικών Γιόσεπ Μπορέλ, ως Υπατου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ και της Πολιτικής Ασφάλειας, αφού η χώρα του δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής vesti.bg, ο βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε πως «σε ό,τι αφορά στον Υπατο Εκπρόσωπο, όταν λαμβάνεις μια τόσο σημαντική θέση, το τελευταίο πράγμα που έχει να κάνεις είναι να προστατεύσεις το εθνικό συμφέρον, ενώ πρωτεύουν τα συμφέροντα του συνόλου της Ενωσης. Αν ο Μπορέλ εκλεγεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η γνώμη της Ισπανίας θα είναι η σωστή για τις άλλες χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον σέρβο πρεσβευτή, θα υποστηριχθεί η θέση της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Από τη βουλγαρική πλευρά, θα τεθεί το ζήτημα σχετικά με τις δηλώσεις των εταίρων στο Βελιγράδι, οι οποίες επηρεάζουν τις καλές σχέσεις Βουλγαρίας – Σερβίας, ανέφερε το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ιβιτσα Ντάτσιτς, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση RTS, κάλεσε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας «να σεβαστεί τη θέση της ΕΕ για το Κοσσυφοπέδιο, (που δεν το έχει αναγνωρίσει), και να μην δίνει μαθήματα στον νέο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Γιόσεπ Μπορέλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βουλγαρικό δημοσίευμα, κατακρίνει τον σέρβο υπουργό Εξωτερικών και τον αποκαλεί ως «επί χρόνια εκπρόσωπο του σέρβου δικτάτορα Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.