ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άσκηση των δυνάμεων των χωρών της χάρτας της Αδριατικής στην Κροατία

Άσκηση των δυνάμεων των χωρών της χάρτας της Αδριατικής στην Κροατία

Λόχος στρατιωτών του Μαυροβουνίου εκπαιδεύτηκαν στο στρατόπεδο Πόζεγκα της Κροατίας ώστε να προετοιμαστεί για να συμμετάσχει στην αποστολή της Διεθνούς Δύναμης (ISAF) που ηγείται το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του 21ου αγήματος του Κροατικού Στρατού αναφέρουν κροατικά ΜΜΕ .

«Εκπαιδεύονται 33 μέλη του Στρατού του Μαυροβουνίου ώστε να καταστούν επιχειρησιακά για την εκπλήρωση των  το καθηκόντων τους στη στρατιωτική βάση Μαρμάλ στηΝν περιοχή  Μαζάρ-ε Σαρίφ στο Αφγανιστάν», δήλωσε η Μίλιτσα Πεγιάνοβιτς Ντιούρισιτς, υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου, στους SETimes.

Η εκπαίδευση τους  ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και αφορούσε σενάρια διάσωσης μάχης, καταδύσεις, χρήση εξοπλισμού επικοινωνιών, τη διαχείριση εκπαίδευσης και την υγιεινή σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε  με την πραγματοποίηση κοινής στρατιωτικής άσκησης διάρκειας δυο βδομάδων, με τίτλο «Κροατική Περηφάνια» και έληξε στο κέντρο εκπαίδευσης Γκασίντσι την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις της  Σλοβενίας καθώς και τμήματα των 5 χωρών  μελών της Χάρτας της Αδριατικής ( Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κροατία και Μαυροβούνιο).

«Η συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων  αποτελεί ευκαιρία για διάφορες ευρύτερες και πιο εποικοδομητικές δράσεις από αυτές που μπορούν να πραγματοποιθούν κατά μόνας . Επιπρόσθετα, αυτό το είδος συνεργασίας επιτρέπει την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού  των εμπλεκομένων χωρών», δήλωσε ο Ιγκόρ Ταμπάκ, στρατιωτικός αναλυτής και πρόεδρος της ένωσης Άμυνας και Ασφάλειας, στους SETimes.

Το Μαυροβούνιο συμμετέχει στην αποστολή ISAF από το Μάρτιο του 2010 και επί του παρόντος συμβάλλει σε αυτήν με 39 στρατιώτες, με ετήσιο κόστος 2 εκατ. ευρώ.  

 “Επίσης  ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν ανέφερε πως αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να συνεργάζονται οι περιφερειακές χώρες“.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.