ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκόπια: Με τον ήλιο της Βεργίνας ο αρχηγός της αντιπολίτευσης – Συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις με την Κύπρο (φώτο)

Σκόπια: Με τον ήλιο της Βεργίνας ο αρχηγός της αντιπολίτευσης – Συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις με την Κύπρο (φώτο)

Ενώ η Νέα Δημοκρατία ενώ ήταν στην αντιπολίτευση αναγκάστηκε να «καταπιεί» τη συμφωνία και τώρα να δηλώνει πως θα την εφαρμόσει κατά γράμμα δεν συμβαίνει το ίδιο με την σκοπιανή -προς το παρόν- αντιπολίτευση του VMRO, της οποίας ο ηγέτης εμφανίζεται σε εκδηλώσεις με τον ήλιο της Βεργίνας.

Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Ράντοβιτς, συναντήθηκε με μέλη του κόμματός του στην πόλη αυτή, που τον χαιρέτισαν με ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι, σύμβολα του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο Μίτσοσκι, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επισκέφθηκε το Ράντοβιτς και τη Ραντοβίσκα Οραόβιτσα, πριν από δύο ημέρες, όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατέκρινε στην ομιλία του τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την θεώρησε υπεύθυνη για τα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα.

Κατά την παραμονή του, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στοInstagram, χόρεψε έχοντας στο χέρι τη σημαία του αλυτρωτισμού, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ η όλη εκδήλωση ήταν στολισμένη με την ίδια σημαία.

Πάντως είναι ενδιαφέρον να δούμε αν ξαναβγεί το VMRO στην εξουσία και αρχίσει τα ίδια πανηγύρια, τι θα κάνει η τότε ελληνική κυβέρνηση, το χον σκεφτεί αυτό οι «αρχιτέκτονες» της συμφωνίας; Θα κυνηγάνε να βάλουν τα ταμπελάκια;

Την ίδια ώρα Σκόπια και Κύπρος συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις.

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ και των υποψηφίων χωρών προς ένταξη, που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι, οι υπουργοί Εξωτερικών των Σκοπίων και της Κύπρου, θα συναντηθούν και θα υπογράψουν έγγραφο σχετικά με τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνάντηση του Νίκολα Ντιμίτροφ και του Νίκου Χριστοδουλίδη επιβεβαιώθηκε από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, όπως σημειώνεται.

«Στο περιθώριο της συνάντησης αναμένεται ο υπουργός Ντιμίτροφ να ολοκληρώσει τις περισσότερες διμερείς συναντήσεις του με συναδέλφους και με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, με τον οποίο σε ειδική τελετή θα υπογράψουν έγγραφο που θα καθορίζει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία» ανέφερε το ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ημερομηνία για την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Ντιμίτροφ και του Χριστοδουλίδη τον περασμένο μήνα στην Αθήνα, στη διάρκεια διάσκεψης του Economist, στην οποία συμμετείχαν οι δύο υπουργοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.