«Μνημείο των Τσάμηδων» στα ελληνο-αλβανικά σύνορα!

«Μνημείο των Τσάμηδων» στα ελληνο-αλβανικά σύνορα!

Σύμφωνα  με ιστοσελίδα της βορείου Ηπείρου aftonomi.gr, οι αλβανοί με προεξάρχοντες 2 μέλη των τσάμηδων, τον πρόεδρο  Σπετίμ Ίντριζι και  τον ταχίρ ξεκίνησαν εργασίες για την ανέγερση μνημείου των «σκοτωμένων τσάμηδων» από την «θηριωδία των Ελλήνων το 1945», το ίδιο παραμύθι συνέχεια για να στηρίξουν τις αστήριχτες κατηγορίες τους εναντίον του ελληνισμού. Το απόσπασμα που ακολουθεί αναφέρεται στις εργασίες αυτές με ημερομηνία 06 Φεβρουαρίου 2013

“Ξεκίνησαν, και παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, οι εργασίες για την κατασκευή του Μνημείου που θέλει ο Ιντρίζι για να μνημονεύει υποτιθέμενες γενοκτονίες τησ δεκαετίας του ’40 στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Πρόκειται για το «Μαυσωλείο» στην περιοχή μεταξύ Τζάρας και Μουρσιού αναφέρει η ιστοσελίδα deropoli.com .

Το  Αλβανικό υπουργείο Πολιτισμού το οποίο συνδιαχειρίζεται μαζί με  το κόμμα των Τσάμηδων έχοντας δικό τους  υφυπουργό, έβγαλε τα κονδύλια και διενεργήθηκε ο  σχετικός διαγωνισμός ανάθεσης.

Και πριν καλά  καλά στεγνώσει η μελάνη του διαγωνισμού ξεκίνησαν και οι εργασίες στον σημείο που ο ιντρίζι  ισχυρίζονταν ότι υπάρχει μαζικός τάφος και άλλα παραμύθια. Έλα όμως που από μόνοι τους ξεσκεπάζουν το ψέμα και την απάτη. Σκάβουν άταχτα, μέρα και νύχτα  τα ωσυνεργεία καθότι τους έχει παραγγείλει να τελειώσουν για τις εκλογές.

Πετάνε εκατοντάδες κυβικά χώματα χωρίς να  καμιά προσοχή ή αναζητώντας οστά των υποτιθέμενων θυμάτων της γενοκτονίας που έχουν παραγγείλει “άλλοι” (οι Τούρκοι) να παπαγαλίζει ο Ιντρίζι.

Ξεσκέπασαν το ψέμα τους και δικαιώνουν τους κατοίκους του Μουρσί που έγραψαν από  καιρό στο Μπερίσα  ότι στο σημείο εκείνο αλλα ούτε σε κανένα άλλο σημείο δεν υφίσταται  πουθενά μαζικός τάφος.

Που όμως εισαγγελία, που όργανα να ελέγξουν τι κάνουν οι μπουλντόζες του Ταχίρι στο οικόπεδο;

Αλήθεια, ασφαλείς πληροφορίες απ’ την επαρχία Τζάρας αναφέρουν ότι ουδέποτε τους απασχόλησε η νόμιμη αίτηση για έκδοση άδειας κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο και άλλο τόσο γι’ αυτό που με φούρια έχουν καταπιαστεί το δίδυμο Ιντρίζι – Ταχίρι. Ποιος τους  αδειοδότησε; Αυθαίρετη η κατασκευή; Αλλά και η Γενική Επιθεώρηση Πολεοδομίας του αλβανικού υπουργείου που είναι ; αλλά αφού οι ίδιοι την ελέγχουν.

Και πάμε παρακάτω: τα λεφτά για να προκηρύξουν το διαγωνισμό και να διεκπεραιώσουν την κατασκευή διατέθηκαν στην Επαρχία Μαρκατίου, που κατοικείται από Τσάμηδες αλλά που ούτε καν εφάπτεται των περιοχών υπό την διοικητική ευθύνη της Επαρχίας Τζάρας στην οποία και βρίσκεται το οικόπεδο. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι για ένα υδραγωγείο που θα γίνει στην Επαρχία Πωγωνίου να χρηματοδοτεί ο Δήμος της Τροπόγια; Γελοιότητες και ψεύδος.

Και ακόμη ένα σημείο: είπαν πως η εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό είναι απ΄την Ιταλία. Κατά πάσα πιθανότητα όμως θα είναι άλλη μια κομπίνα του Ταχίρι που πολλά πάρε  δώσε έχει με την Ιταλία σε διάφορες δουλειές και κυρίως σε δουλειές με φούντες”.

deropoli.com .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.