ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σκόπια: Θέλουν αυτοκέφαλη «Μακεδονική» εκκλησία – Συνομιλίες με το Πατριαρχείο

Σκόπια: Θέλουν αυτοκέφαλη «Μακεδονική» εκκλησία – Συνομιλίες με το Πατριαρχείο

Η εκκλησία των Σκοπίων έχει συνομιλίες με το Πατριαρχείο για να εξασφαλίεσιε την αυτοκεφαλία της ως «εκκλησία της Μακεδονίας».

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε επίσημες συνομιλίες με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης για το ζήτημα της αυτοκέφαλης λειτουργίας της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», δήλωσε ο μητροπολίτης Πέταρ ευρισκόμενος στο μοναστήρι του Αγίου Ηλία στο Μαρίοβο του Πρίλεπ.

«Όλες οι συνομιλίες μέχρι σήμερα είναι ανεπίσημες. Περιμένουμε σύντομα να ξεκινήσουν οι επίσημες συνομιλίες. Από ανεπίσημες πληροφορίες έχουν μάθει ότι υπάρχει εντολή από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης να εξετάσει το ερώτημά μας για την αυτοκέφαλη «Μακεδονική Εκκλησία» σε μία από τις επόμενες συνεδρίες.

Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον δεν μπορούμε να προβλέψουμε, όλα θα εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες.

Οπωσδήποτε είναι θέμα πολιτικών σχέσεων, όσον αφορά τη χώρα μας και τις χώρες των Βαλκανίων, ποια έχει λιγότερη ή περισσότερη επιρροή».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο μητροπολίτης Πέταρ πιστεύει ότι οι σχέσεις είναι τεταμένες.

«Είναι ευρέως γνωστό ποια είναι η σχέση μεταξύ της ‘Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας’ και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και αυτές οι κακές σχέσεις, δεν οφείλονται σε εμάς αλλά στη Σερβική Εκκλησία. Πριν μερικά χρόνια, κάναμε ό, τι μας ζητήθηκε να κάνουμε. Έχουμε επίσης στείλει μια επιστολή για να καθορίσουμε ημερομηνία και τόπο, όπου θα συνεχισθούν οι συνομιλίες, αλλά αυτό δεν συνέβη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει συζήτηση για καλές ή κακές σχέσεις», είπε ο μητροπολίτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε ότι οι σχέσεις δεν είναι τεταμένες, αφού η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει υποστηρίξει επανειλημμένα τις συνομιλίες με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.