ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βουλγαρία: Βγήκαν στους δρόμους για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Βουλγαρία: Βγήκαν στους δρόμους για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Χιλιάδες κάτοικοι μεγάλων πόλεων της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατά των αυξημένων -έως και 100% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως καταγγέλλουν- λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης.

Οι συγκεντρωθέντες στη Σόφια, έκαναν πορεία και κατέληξαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, όπου πέταξαν χιονόμπαλες και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Ντέλιαν Ντόμπρεφ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των πολιτών για να εξετάσουν τις πτυχές του θέματος.

Διαμαρτυρία για το ίδιο θέμα πραγματοποίησαν κάτοικοι και άλλων πόλεων όπως το Μπλαγκόεβγκραντ, του Πλόβντιβ, της Βάρνας, του Σαντάνσκι, της Σιλίστρα, του Γκότσε Ντέλτσεφ, του Μπέλενε, του Σούμεν, του Βέλικο Τάρνοβο, του Μπουργκάς, του Ντόμπριτς και της Μοντάνα.

Η οργάνωση των διαδηλώσεων έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τις αυξημένες τιμές των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης, επισημαίνει στην ιστοσελίδα του, το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite. Αρκετοί δε ήταν αυτοί που έκαψαν τους λογαριασμούς τους, έξω από τα κεντρικά γραφεία των εταιρειών διανομής ενέργειας.

Από την πλευρά τους, οι διανομείς CEZ και Energo-Pro ανακοίνωσαν ότι οι υψηλότεροι λογαριασμοί του Δεκεμβρίου 2012 οφείλονται στη διαφορετική περίοδο κατανάλωσης, τις κακές καιρικές συνθήκες και την αύξηση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας περίπου κατά 14% από τον Ιούλιο του 2012.

Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι ειδική επιτροπή θα εξετάσει τον υπολογισμό των στοιχείων για την τελική έκδοση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές της CEZ.

Οι διανομείς ανακοίνωσαν πως οι πελάτες που δεν είναι ικανοποιημένοι από τους λογαριασμούς έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στα γραφεία τους για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και στη συνέχεια να εξευρεθεί ο τρόπος αποπληρωμής του ποσού των λογαριασμών. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν οι πάροχοι ενέργειας, θα δοθεί προσοχή στην ικανοποίηση των πελατών και στην αξιόπιστη επίλυση των όποιων θεμάτων ανέκυψαν σε σχέση με την έκδοση των λογαριασμών, για τους οποίους διαμαρτύρονται, αναφέρει το ΑΜΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, η CEZ ανακοίνωσε πως 2.002 παράπονα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Δεκεμβρίου 2012 ‘έφθασαν στην εταιρεία. Πάντως, οι διαδηλωτές παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς έχουν ήδη ανακοινώσει την επόμενη κινητοποίησή τους στις 14 Φεβρουαρίου και προγραμματίζουν τη συλλογή υπογραφών με στόχο τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο των εταιρειών διανομής ενέργειας από τη Βουλγαρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.