Την στήριξη της Ρωσίας ζητεί η Σερβία για το Κόσσοβο

Την στήριξη της Ρωσίας ζητεί η Σερβία για το Κόσσοβο

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ιβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε χθες ότι η χώρα του χρειάζεται την στήριξη της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων μεγάλων χωρών προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα του Κοσσυφεοεδίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο δημοσίων σχέσεων της σερβικής κυβερνήσεως αναφέρεται πως η στήριξη αυτή βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της αλήθειας. Επισημαίνεται σε πως ο κ. Ντάτσιτς είχε επαφές στην Νέα Υόρκη με τον επικεφαλή της ρωσικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσουρκίν, τον οποίο και ευχαρίστησε για την στήριξη της χώρας του στο Βελιγράδι.

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ακόμα πως η Σερβία δεν μπορεί να συναινέσει στο να ενταχθεί το Κοσσυφοπέδιο στους κόπους των Ηνωμένων Εθνών, καθώς δεν έχει επιλυθεί ακόμα το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. «Η Ρωσική Ομοσπονδία στηρίζει την προσπάθεια εξευρέσεως δίκαιης λύσεως και στην διασφάλιση μιας μόνιμης ειρήνης στην περιοχή και κυρίως –της επιβίωσης του σερβικού λαού», δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός και προσέθεσε πως η θέση της χώρας του σε ότι αφορά στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΟΗΕ δεν πρόκειται να αλλάξει.

Εν τω μεταξύ, στο Βελιγράδι θα βρίσκεται αύριο το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλλε, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, προκειμένου να έχει επαφές με κορυφαίους Σέρβους αξιωματούχους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug (Τανγιούγκ) επικαλούμενο διπλωματικές πηγές. Στην «ατζέντα» των επαφών του Βεστερβέλλε περιλαμβάνονται η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και οι διμερείς σχέσεις Βερολίνου-Βελιγραδίου.

Η επίσκεψη Βεστερβέλλε πραγματοποιείται μια εβδομάδα πριν από αυτήν του πρώτου αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βερολίνο. Ο κ. Βολυτσιτς θα επισκεφθεί την Γερμανία επικεφαλής αντιπροσωπείας, με στόχο να δοθεί το «πράσινο φώς» από τους Γερμανούς βουλευτές και την πολιτική ηγεσία της χώρας για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.