ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βουλγαρία: Ανησυχία από βλάβη στον πυρηνικό σταθμό στο Κοζλοντούι

Βουλγαρία: Ανησυχία από βλάβη στον πυρηνικό σταθμό στο Κοζλοντούι

Στο 50% μειώθηκε η παραγωγή στη Μονάδα 5 των 1.000 μεγαβάτ του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι, στην γειτονική Βουλγαρία, ύστερα από βλάβη που σημειώθηκε στον κύριο αγωγό κυκλοφορίας του αντιδραστήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργοστασίου, το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί τοπική ώρα.

Οι αρχές είναι σε επιφυλακή και διεξάγονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι ενώ η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας αναφέρει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ραδιενεργού μόλυνσης.

Η πυρηνική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη ενώ ο δεύτερος αντιδραστήρας παραγωγής 1,000 MW, επίσης σοβιετικής κατασκευής, λειτουργεί με πλήρη ισχύ.

Οι δύο αντιδραστήρες έχουν πάρει παράταση «ζωής», ο ένας για άλλα δέκα χρόνια το 2017 και ο άλλος για άλλα 30 χρόνια τον Οκτώβριο του 2019.

Οι αντιδραστήρες 1-4, που κρίθηκαν απαρχαιωμένοι, έκλεισαν το 1998 και το 2006, κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε., που είχε θέσει αυτόν τον όρο για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.