ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο πρόεδρος του VMRO αναφέρθηκε στα Σκόπια ως «Μακεδονία» στο συνέδριο του ΕΛΚ που μετείχε και ο Κ.Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος του VMRO αναφέρθηκε στα Σκόπια ως «Μακεδονία» στο συνέδριο του ΕΛΚ που μετείχε και ο Κ.Μητσοτάκης

Σε μία ευθεία πρόκληση προς την Ελλάδα προχώρησε ο πρόεδρος του VMRO Χρίστιαν Μιτσκόσκι, ο οποίος στο λόγο του στο συνέδριο του ΕΛΚ αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Μακεδονία».

Στο συνέδριο αυτό συμμετείχε και ο Κ.Μητσοτάκης άλλα δεν είναι γνωστό αν ήταν παρόν τη στιγμή της δήλωσης.

«Μακεδονία» (ούτε καν «Βόρεια Μακεδονία») ήταν η ονομασία, με την οποία ανέφερε τη χώρα του ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι , στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο Ζάγκρεμπ. Στο ΕΛΚ, ως γνωστόν, μετέχει και η Νέα Δημοκρατία, ενώ στο συνέδριο, στην πρωτεύουσα της Κροατίας, παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Euronews, λοιπόν, στο συνέδριο το οποίο ανέδειξε πρόεδρο του ΕΛΚ τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πολωνό, Ντόναλντ Τούσκ, ο Χ. Μιτσκόσκι, αναφερόμενος στο πρόβλημα της διαφθοράς και σημειώνοντας ότι αυτό πιθανώς είναι το μεγαλύτερο ζήτημα των πρώην κομμουνιστικών χωρών, είπε ότι «η Μακεδονία ήταν μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας κι εκείνη η περίοδος μετάβασης δεν είναι τόσο γρήγορη, και γι’ αυτό πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις».

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Α.Γεννηματάς, ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της ελληνικής στρατηγικής για τα Δυτικά Βαλκάνια, η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής, με στόχο πάντοτε την εμπέδωση της ασφάλειας, την ενίσχυση της σταθερότητας και την προαγωγή της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Προϋπόθεση της προώθησης αυτής της πορείας είναι η τήρηση της τεθείσας αιρεσιμότητας».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι:

-Στις 26 Νοεμβρίου 2019, τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ν.Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, Κ.Φραγκογιάννη.

-Προχθές, ο Ν.Δένδιας είχε συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογό του, Ν.Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου, εκτός των άλλων, συζήτησαν για την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης στα Σκόπια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Τον Φεβρουάριο σχεδιάζεται η σύγκληση, στη Θεσσαλονίκη, της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας – Βουλγαρίας – Βόρειας Μακεδονίας – Αλβανίας σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Να σημειωθεί ότι αυτή τετραμερής που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια με ελληνική πρωτοβουλία, είχε παγώσει από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία, πάντως, τώρα την επαναφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.