ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλβανία: Στους 49 έφτασαν οι νεκροί – Μάχη με το χρόνο για τους εγκλωβισμένους

Αλβανία: Στους 49 έφτασαν οι νεκροί – Μάχη με το χρόνο για τους εγκλωβισμένους

Στους 49 έφτασαν οι νεκροί στην Αλβανία, την ίδια ώρα που λιγοστεύουν οι ελπίδες για την εύρεση ζωντανών κάτω από τα συντρίμμια.

Άνιση μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στο Δυρράχιο και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Αλβανίας, προκειμένου, το τρίτο 24ωρο μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, να εντοπίσουν τους δεκάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους που αγνοούνται και -ει δυνατόν- να ανασύρουν όσους έχουν επιβιώσει μέσα στην κόλαση που βρέθηκαν.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που μεταδίδει το Associated Press, ο τραγικός απολογισμός έχει ανέλθει πλέον στους 49 νεκρούς, καθώς ανασύρθηκαν τρεις ακόμη σοροί κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Τα νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Έντι Ράμα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Οι προβλέψεις, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, καθώς τα τραύματα, η έλλειψη οξυγόνου, τροφής και νερού, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επιβίωση του ανθρώπινου οργανισμού σε κανονικές συνθήκες, πόσω μάλλον όταν κάποιος βρεθεί θαμμένος από τόνους τσιμέντου και οικοδομικών υλικών.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς. Η λίστα θανάτου θα μεγαλώσει, εκτιμούν οι υπεύθυνοι των αλβανικών αρχών, υπολογίζοντας, τρεις ημέρες μετά τον μεγάλο σεισμό, την προσθήκη των αγνοουμένων-εγκλωβισμένων και τη σοβαρότητα των τραυμάτων αρκετών ανθρώπων που επιβίωσαν, αλλά με τραυματισμούς που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται με δεκάδες σεισμούς το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο κίνδυνος για τους διασώστες, καθώς επιμένει να τρέμει η γη, είναι μεγάλος.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άστεγοι αναγκάζονται να διαβιώνουν σε σκηνές, μέσα στο κρύο και ενώ έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους και όλα τα υπάρχοντά τους. Οργανώσεις προσφέρουν νερό, τρόφιμα και κουβέρτες, ώστε οι σεισμόπληκτοι να περάσουν αυτές τις πρώτες στιγμές της νέας τους πραγματικότητας, έχοντας τουλάχιστον τα απαραίτητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αλβανία, που κανονικά θα εόρταζε την 107η επέτειο από την ανεξαρτησία της χθες Πέμπτη — όλες οι επίσημες τελετές ακυρώθηκαν — είχε να βιώσει φονικό σεισμό από το 1979, όταν σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι, και γενικά το επίπεδο προετοιμασίας στη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φυσικών καταστροφών χαρακτηρίζεται χαμηλό από ειδικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.