ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απαντητική επιστολή του Ν. Γκρούεφσκι στον Ευρωπαίο Επίτροπο

Απαντητική επιστολή του Ν. Γκρούεφσκι στον Ευρωπαίο Επίτροπο

Τη λύπη του για τις δυσκολίες που ανακύπτουν σχετικά με την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην ΠΓΔΜ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε απαντητική επιστολή του προς τον Επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση της Ε.Ε, Στέφαν Φούλε.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στην επιστολή του προς τον κ. Φούλε, καταλογίζει στην αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ «καταστροφική… συμπεριφορά» για τη διαμορφωθείσα πολιτική κατάσταση στην χώρα και επισημαίνει ότι εκ μέρους της κυβέρνησης του έχουν καταβληθεί μέγιστες προσπάθειες για την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου.

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει υπεύθυνη και ανοιχτή σχετικά με την εξέταση συγκεκριμένων προτάσεων από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανόμενων και ενδεχομένων προτάσεων του κ. Φούλε.

Ακόμη, ο κ. Γκρούεφσκι, στην ίδια επιστολή, εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συνεχή στήριξη που προσφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Στέφαν Φούλε, στην ΠΓΔΜ και για τη στήριξη της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας, η οποία, όπως αναφέρει, συνέβαλε στην πρόοδο της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φούλε απέστειλε επιστολές στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, στις οποίες εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την έλλειψη προόδου στις πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ζητώντας παράλληλα να τερματιστεί το αδιέξοδο στη χώρα.

Η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι σε κάθε δημοκρατική κοινωνία η ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα βαραίνει πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση και πως τώρα είναι η σειρά του κ. Γκρούεφσκι να προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ.

Η πολιτική κατάσταση στη χώρα αναμένεται να εξετασθεί στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος θα επισκεφθεί τα Σκόπια στο πλαίσιο μίνι περιοδείας του σε χώρες της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.