Σ. Μπερίσα: Συνεχίζει να μιλά για την «αλβανοφοβία των γειτόνων»

Σ. Μπερίσα: Συνεχίζει να μιλά για την «αλβανοφοβία των γειτόνων»

Με έκπληξη, αλλά και με ειρωνικό τρόπο σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, τη δήλωση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί “αλβανοφοβίας των γειτόνων” κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε αναφέρει η aftonomi.gr.

Ενώ οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επικρίνει δριμύτατα την εθνικιστική ρητορική του, ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχίζει την πορεία του“, γράφει ειρωνικά η εφημερίδα “Τεμα”.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε στον κ. Βεστερβέλε ότι “είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεπεραστούν τα συναισθήματα και τα φαντάσματα της αλβανοφοβίας η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή, αλλά ούτε και το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”.

Η διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών και η εκπλήρωση τον κριτηρίων της ΕΕ για την απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας υπό ένταξη χώρας ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού και του κ. Βεστερβέλε, όπως αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο κ. Μπερίσα διαβεβαίωσε τον Γερμανό ΥΠΕΞ για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών τις οποίες εγγυάται το πολύ καλό νομικό πλαίσιο που έχει υιοθετήσει η χώρα.

Ο κ. Βεστερβέλε συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Μπουγιάρ Νισάνι.

“Η Αλβανία, αν και μια μικρή χώρα έχει παίξει και θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της ως βασικός παράγοντας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενισχύοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας, την περιφερειακή συνεργασία και θα ενθαρρύνει τους Αλβανούς να στηρίξουν την ανάπτυξη της δημοκρατίας και την οικονομική ευημερία των χωρών όπου ζουν. Όλα αυτά βασίζονται σε μια παράδοση σύμφωνα με την οποία οι Αλβανοί έχουν προσφέρει τη φιλία και την ειρήνη προς τους γείτονές τους” δήλωσε ο Αλβανός Πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.