Σκόπια: Η βουλή επικύρωσε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Σκόπια: Η βουλή επικύρωσε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Η Βουλή των Σκοπίων επικύρωσε, σήμερα, την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκ, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η διαδικασία της επικύρωσης για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Ισπανία θα πρέπει να είναι έτοιμη τον Μάρτιο να επικυρώσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει γύρω στις 10 Μαρτίου.

Νωρίτερα, σήμερα, η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλι Χάτσισον, είχε δηλώσει ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα είναι γεγονός την άνοιξη του 2020.

Η Αμερικανίδα εξέφρασε την εκτίμηση ότι το καλοκαίρι, η σημαία των Σκοπίων θα κυματίζει στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

«Νομίζω ότι προς το καλοκαίρι η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας θα κυματίζει μαζί με τις 29 σημαίες, που υπάρχουν τώρα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ… Θα χαρούμε πολύ την άνοιξη να χαιρετίσουμε την Βόρειο Μακεδονία στο τραπέζι μας», δήλωσε η Χάτσισον.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η χώρα έκανε τεράστιο έργο και εφάρμοσε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τον εναρμονισμό των απαιτήσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι το κείμενο της συμφωνίας που πλέον επικυρώθηκε από τη Βουλή στα Σκόπια, δεν έχει επικυρωθεί ακόμη από την Ισπανία όπου πρόσφατα σχηματίστηκε κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.