ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκόπια: «Ο Τζαφέρι πρώην UCK στο Υπουργείο Άμυνας»

Σκόπια: «Ο Τζαφέρι πρώην  UCK στο Υπουργείο Άμυνας»

Επεισόδια στα Σκόπια για την ανάληψη του υπουργείου Άμυνας από τον Ταλάτ Τζαφέρι, πρώην διοικητή μονάδας του UCK αναφέρει το ΑΠΕ.

Περίπου 1.000 νεαροί σλαβικής καταγωγής συγκρούστηκαν το απόγευμα με την αστυνομία, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Οι νεαροί διαμαρτύρονταν για την ανάδειξη του Ταλάτ Τζαφέρι ως υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ, κατά τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, πριν δέκα ημέρες.

Ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι Αλβανός και προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, του Αλί Αχμέτι. Διαδέχτηκε στο υπουργείο Άμυνας τον ομοεθνή του Φάτμιρ Μπεσίμι.

Οι σημερινές διαμαρτυρίες αφορούσαν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των διεθνοτικών συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ, το 2001, ο Ταλάτ Τζαφέρι ήταν διοικητής μονάδας του UCK, της ένοπλης οργάνωσης των Αλβανών ανταρτών, οι οποίοι τη χρονιά είχαν εμπλακεί σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ και τώρα ανέλαβε υπουργός Άμυνας της χώρας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της τοποθέτησης του Ταλάτ Τζαφέρι ως υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ, οι νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της αστυνομίας και σε ορισμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών, ενώ έκαψαν και μία αλβανική σημαία. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν μερικοί αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν κάποιοι από τους νεαρούς που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Η ανάδειξη του Ταλάτ Τζαφέρι στη θέση του υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ έχει προκαλέσει και τις έντονες διαμαρτυρίες των Σλάβων βετεράνων από την περίοδο των συγκρούσεων του 2001.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.