ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι άλλο θα δούμε: Έξι κέντρα υποδοχής μεταναστών ετοιμάζει η… Αλβανία!

Τι άλλο θα δούμε: Έξι κέντρα υποδοχής μεταναστών ετοιμάζει η… Αλβανία!

​Η Αλβανία προκειμένου να αντιμετωπίσει ως έκτακτη ανάγκη τη μεταναστευτική κρίση ετοιμάζει 6 κέντρα υποδοχή

Αξιοπιστες πηγές αναφέρουν ότι τέσσερα θεσμικά όργανα στη χώρα συζητούν να αναλάβουν την ευθύνη μιας τέτοιας κατάστασης και σχεδιάζουν τα κέντρα υποδοχής, τα οποία ενδέχεται να βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών, η κρατική αστυνομία, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Άμυνας ανέλαβαν καθήκοντα προκειμένου η Αλβανία να αντιμετωπίσει την κατάσταση της μεταναστευτικής κρίσης που αυτή τη στιγμή χτυπά στα τουρκοελληνικά σύνορα.

Πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι συζητούνται προσφυγικά καταυλισμοί στο Ελμπασάν, Αργυρόκαστρο, Κορυτσά και Λέζα.

Εκτιμάται ότι η ικανότητα υποδοχής στα 6 κέντρα θα είναι της τάξης των 30 χιλιάδων προσφύγων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτοί οι χώροι υποδοχής έχουν ήδη αναγγελθεί και θα βρίσκονται στις συνοριακές διαβάσεις των συνόρων στην Κακαβιά, στο Ρίπς των Αγίων Σαράντα, Κιάφε Μπότε, Τρεις γέφυρες και Καπεστίτσα Κορυτσάς. Με άλλα λόγια σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων που συνδέουν την Αλβανία με την Ελλάδα.

Το σχέδιο που συζητείται περιλαμβάνει τη συμμετοχή ιατρών και υλικοτεχνική υποστήριξη άλλων ιδρυμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Himara.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.