ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παρουσίαση θωρακισμένων οχημάτων της τουρκικής εταιρείας OTOKAR στον αλβανικό Στρατό

Παρουσίαση  θωρακισμένων οχημάτων της τουρκικής εταιρείας OTOKAR στον αλβανικό Στρατό

Σύμφωνα με το αλβανικό γενικό επιτελείο   ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αλβανικών ΕΔ, Υποστράτηγος Jamal Gjunkshi είχε  συνάντηση με  τους εκπροσώπους της τουρκικής αμυντικής εταιρείας “OTOKAR” z. Rafi Okuyan και Cen Kurfer, παρουσία του Τούρκου στρατιωτικού ακόλουθου συνταγματάρχη Nizamettin Dogar, και του εκπροσώπου του τουρκικού Στρατού Αντισυνταγματάρχη Timur Bayakal σχετικά με την πιθανή προμήθεια θωρακισμένων οχημάτων , αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα .aaf.mil.al

Στην συνάντηση αυτή έγινε μια προκαταρτική  παρουσίαση από την τουρκική εταιρεία “OTOKAR”  των θωρακισμένων οχημάτων καθώς  και άλλου είδους  εξοπλισμού  για τις ανάγκες των αλβανικών δυνάμεων που βρίσκονται στο στάδιο εκσυγχρονισμού τους.

Σύμφωνα με το Αλβανό ΑΓΕΕΔ Υποστράτηγο Jamal Gjunkshi οι σχέσεις των 2 χωρών  στον τομέα της άμυνας καθώς και η  μεγάλη υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης προς την αλβανικό στρατό αποτελούν κομβικό σημείο .

Ο Τούρκος εκπρόσωπος  της “OTOKAR”  δήλωσε προς την αλβανική πλευρά ότι η εταιρεία του παρέχει όχι μόνο στρατιωτικό  εξοπλισμό, αλλά και τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ομαλή χρήση των  μέσων αυτών όπως τεχνική υποστήριξη , απαραίτητα ανταλλακτικά , αναβαθμίσεις κτλ.

Η τουρκική εταιρεία παρουσίασε μία γκάμα θωρακισμένων οχημάτων σε όλες τις παραλλαγές τους σε μια προσπάθεια να κερδίσει την προμήθεια  στον αλβανικό στρατό. Από την άλλη πλευρά ο Αλβανός ΑΓΕΕΔ παρέπεμψε το θέμα στην επιτροπή  εμπειρογνωμόνων για να καθορίσει την καλύτερη επιλογή των προϊόντων, επειδή υπάρχουν  προσφορές που υποβάλλονται και από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ κτλ.

Σχόλιο:  Η τουρκική εταιρεία κάνει προσπάθεια να κερδίσει στον διαγωνισμό για τα θωρακισμένα οχήματα του αλβανικού στρατού ποντάροντας στις καλές σχέσεις των 2 χωρών αλλά αυτή την δεδομένη στιγμή έχει σοβαρούς αντιπάλους που θα χρησιμοποιήσουν και αυτοί όλα τα πολιτικά διπλωματικά και οικονομικά όπλα όπως η Γαλλία, και οι ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.