ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η σερβική ηγεσία στις Βρυξέλλες

Η σερβική ηγεσία στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσις και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον.

Στόχος να εξευρεθεί λύση στη στασιμότητα στο διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας όσον αφορά το ζήτημα της συγκρότησης ένωσης σερβικών δήμων στο Κόσοβο.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι συναινεί στη συγκρότηση οργάνων και ένωσης, αλλά διαφωνεί στο να έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπως επιθυμεί το Βελιγράδι.

Η Κάθριν Άστον, η οποία κάλεσε τους Νίκολιτς, Ντάτσιτς και Βούτσιτς για τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 14 Μαρτίου θα ταξιδέψει στην Πρίστινα για να συζητήσει το θέμα με τον Θάτσι και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του Κοσόβου.

Η συνάντησή της με τη σερβική ηγεσία, όπως εξήγησε, είναι μέρος των διαβουλεύσεων πριν από τον έβδομο γύρο του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας, που ορίστηκε για τις 20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κάθριν Άστον, στις 16 Απριλίου, πρέπει υποβάλουν στην Ε.Ε. έκθεση για την πρόοδο της Σερβίας στις μεταρρυθμίσεις που ζητά η Ένωση και για την «απτή και σταθερή πρόοδο στις σχέσεις με την Πρίστινα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.