Σερβία: 11 αεροσκάφη με βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έστειλε η Ρωσία

Σερβία: 11 αεροσκάφη με βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έστειλε η Ρωσία

Το ενδέκατο αεροσκάφος IL-76 των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπαϊτανίτσα της Σερβίας, μεταφέροντας ειδικούς και εξοπλισμό για να βοηθήσει τη χώρα στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Άμυνας

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βελιγραδίου, αναφέρει το Ria Novosti.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η Ρωσία ολοκλήρωσε τη μεταφορά των στρατιωτικών ειδικών, του απαραίτητου εξοπλισμού και μηχανημάτων για να βοηθήσει τη Σερβία, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Οι Ρώσοι ειδικοί θα αρχίσουν να εκτελούν καθήκοντα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού μετά από συντονισμό με τις τοπικές αρχές για τους χώρους εργασίας.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ρωσία θα βοηθήσει τη Σερβία με 87 ιολόγους του στρατού, γιατρούς καθώς και ‘ειδικό ιατρικό εξοπλισμό, εξοπλισμό προστατευτισμού και 16 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού’ με τις 11 αναφερόμενες πτήσεις.

Όπως επισημαίνεται στοιχεία για την κατάσταση του COVID-19 στη Ρωσία και τον κόσμο παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα Stop Korona Virus – “stopkoronavirus.ru”.

Θα σταλούν ακόμα 5 ομάδες

Δύο ομάδες με Ρώσους ειδικούς θα παραμείνουν στο Βελιγράδι, ενώ ακόμη πέντε ομάδες γιατρών θα σταλούν σε άλλες πόλεις της Σερβίας για να αντιμετωπίσουν την διάδοση του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ταυτόχρονα πως Ρώσοι και Σέρβοι ειδικοί συζήτησαν και συμφώνησαν στις λεπτομέρειες για την από κοινού μάχη για τον COVID-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες του στρατού, μαζί με τους Σέρβους συναδέλφους τους, συμφώνησαν αναφορικά με τις τοποθεσίες στις οποίες θα εγκατασταθούν οι γιατροί και το προσωπικό των μονάδων πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», τονίζεται στη δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.