ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκόπια: «Μετά τις Πρέσπες δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση για την “μακεδονική” ταυτότητά μας»!

Σκόπια: «Μετά τις Πρέσπες δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση για την  “μακεδονική” ταυτότητά μας»!

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, δήλωσε ότι είναι αδύνατο να οικοδομηθεί μια φιλία (με τη Βουλγαρία) αν αμφισβητεί την ταυτότητα του γείτονα της , ανέφερε η βουλγαρική ραδιοφωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα του News.bg.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του, σχολίασε τις σχέσεις με τη Βουλγαρία, επιμένοντας να μην συμπεριληφθούν η «μακεδονική» γλώσσα και η «μακεδονική» μειονότητα στις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ.

«Η ΕΕ έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό της, ενάντια στις δικές της αξίες και ενάντια στις επιτυχίες της, σε μια περιοχή που είναι γεμάτη από αντιπαραθέσεις, δήλωσε ο πρώτος διπλωμάτης στα Σκόπια. .

Δεν θα επιτρέψουμε να απειληθεί)ούτε η «μακεδονική» ταυτότητα ούτε το ευρωπαϊκό μέλλον μας .

Πιστεύω ότι και η «μακεδονική» ταυτότητα και το ευρωπαϊκό μέλλον καθώς και η φιλία με τη Βουλγαρία θα επιλυθεί» , είπε ο Ντιμίτροφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν ο μακροπρόθεσμος στόχος της Βουλγαρίας είναι να βρίσκεται κοντά στη Βόρεια Μακεδονία, η τρέχουσα πρόκληση για την ταυτότητά μας να απομακρυνθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων είπε, επίσης, ότι δεν είναι δυνατή η διαπραγμάτευση της ταυτότητας και της γλώσσας της Βόρειας Μακεδονίας, ειδικά μετά την υπογραφή της Συνθήκης Πρεσπών με την Ελλάδα , αλλά και επειδή η «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα μπορούσε να υποχωρήσει σε αυτά τα δύο θεμελιώδη ζητήματα, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.