ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλβανία: Ανοίγουν τα σύνορα – Ετοιμάζεται να υποδεχτεί τουρίστες

Αλβανία: Ανοίγουν τα σύνορα – Ετοιμάζεται να υποδεχτεί τουρίστες

Η Αλβανία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της αυτό τον μήνα και θα προετοιμαστεί να υποδεχθεί τουρίστες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στο κοινοβούλιο, με τη χώρα να μην έχει ανακοινώσει επιπλέον θανάτους από τον νέο κορωνοϊό για περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

«Σας λέω ότι τον Μάιο η Αλβανία θα ανοίξει πλήρως, τα σύνορα θα ανοίξουν. Πρόκειται να προετοιμαστούμε για την τουριστική περίοδο», ανακοίνωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο τουρισμός, μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία στην βαλκανική χώρα που απασχολεί άμεσα 90.000 άτομα και έμμεσα 200.000, είναι ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας.

«Αν έρθει ένα δεύτερο κύμα, θα είναι πολύ πιο οδυνηρό από αυτό που ξεπεράσαμε. Θα το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα», πρόσθεσε ο Ράμα.

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας εξακολουθεί να ισχύει στην χώρα, αλλά έχουν αρθεί ορισμένοι περιορισμοί. Οι μαζικές συναθροίσεις συνεχίζουν να απαγορεύονται και οι δημόσιες συγκοινωνίες να μην λειτουργούν και οι πολίτες δεν μπορούν να φύγουν από τέσσερις κόκκινες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας των Τιράνων.

Με μόλις πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 167 άτομα νοσούν σήμερα από την Covid-19, που έχει σκοτώσει μόλις 31 Αλβανούς και μολύνει συνολικά 969.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους 14 ανθρώπους που νοσηλεύονται, τρεις βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.