Σε εξέλιξη το σχέδιο Ράμα: Ξηλώνει υπεραιωνόβιους ελαιώνες στη Χειμάρρα που ανήκουν σε Έλληνες της περιοχής

Σε εξέλιξη το σχέδιο Ράμα: Ξηλώνει υπεραιωνόβιους ελαιώνες στη Χειμάρρα που ανήκουν σε Έλληνες της περιοχής

Ξηλώνει με το έτσι θέλω υπεραιωνόβιους ελαιώνες στη Χειμάρρα, οι οποίοι ανήκουν σε Έλληνες της περιοχής

Νέα επίθεση εναντίον των Ελλήνων της Χειμάρρας σχεδίασε και πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το ανθελληνικό καθεστώς του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, με την απαλλοτρίωση τεράστιων εκτάσεων ελαιοδέντρων που ανήκουν στους Ελληνες κατοίκους της περιοχής. Το καθεστώς συνεχίζει χωρίς τέλος τις επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης στη Βόρειο Ήπειρο με κάθε μέσο εν μέσω κορονοϊού και παρά τις γενικόλογες προειδοποιήσεις της Αθήνας.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν χθες στη «δημοκρατία», τις τελευταίες ημέρες (ακόμα και χθες το απόγευμα) μπουλντόζες του καθεστώτος, με εντολή της κυβέρνησης και υπό την προστασία μονάδων των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, εκχερσώνουν υπεραιωνόβιους ελαιώνες στην ευρύτερη ζώνη του παραλιακού μετώπου της Χειμάρρας, καταστρέφοντας τις περιουσίες των ομογενών μας, χωρίς ουδεμία προειδοποίηση και χωρίς να δίνουν καμία εξήγηση στους ιδιοκτήτες τους.

Ι.Μάζης: Προειδοποίηση. Nέα τουρκική βάση με NATOϊκές ευλογίες κάτω από την Κρήτη

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν σταμάτησαν ούτε την περίοδο της καραντίνας, την οποία, μάλιστα, τα σκαπτικά συνεργεία του Ράμα εκμεταλλεύτηκαν για να προχωρήσουν στα μουλωχτά τα σχέδια αφελληνισμού της Β. Ηπείρου.

Σύμφωνα με εξηγήσεις που δόθηκαν τοπικά σε κατοίκους του χωριού Κηπαρό της Χειμάρρας, η εκχέρσωση γίνεται με πρόσχημα την κατασκευή οδικού άξονα (;) που θα συνδέει τη μειονοτική περιοχή με τα μουσουλμανικά χωριά Λαμπούρια, στο πίσω μέρος των Ακροκεραυνίων ορέων, και κατ’ επέκταση με τον αλβανικό βορρά και τα Τίρανα, μέσω του δεύτερου κάθετου οδικού άξονα (πέραν του παραλιακού).

Κατά την επίσημη αλβανική εκδοχή, όπως αναφέρει το dimokratianews.gr, στόχος είναι η διευκόλυνση των συγκοινωνιών. Στην πραγματικότητα λένε οι Χειμαρριώτες είναι ο τρόπος ώστε στο άμεσο μέλλον να δρομολογηθεί η μετακίνηση αλβανικών πληθυσμών στις μειονοτικές περιοχές, αλλοιώνοντας την εθνογραφία της περιοχής. Οι προσπάθειες αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού στη Χειμάρρα συντελούνται αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια, με μεταφορά Κοσοβάρων και άλλων αλβανόφωνων μουσουλμανικών πληθυσμών στις ελληνικές περιοχές και τα χωριά, προκειμένου να πάψουν να παραμένουν προπύργια του ελληνισμού στον βορρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Κηπαρού, στο διάστημα της καραντίνας και μετά αυξήθηκαν οι επιθέσεις αγνώστων, οι διαρρήξεις και οι κλοπές στα σπίτια των Ελλήνων, χωρίς ουδεμία κινητοποίηση της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και γνωρίζει και ενδεχομένως υποκινεί τέτοιες δράσεις στην ύπαιθρο ως μία ακόμα μέθοδος εκφοβισμού σε βάρος των ελληνικών πληθυσμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.