ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίσημο: Επιβεβαιώθηκε η νίκη του Α. Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές της Σερβίας

Επίσημο: Επιβεβαιώθηκε η νίκη του Α. Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές της Σερβίας

Ήταν ήδη γνωστή η σαρωτική νίκη του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές της Σερβίας που έλαβαν χώρα στις 21 Ιουνίου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις.

Όπως διευκρινίζεται τα αποτελέσματα αυτά αντιπροσωπεύουν το 97,23% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία στη Σερβία, ενώ το υπόλοιπο 2,77% δεν υπολογίστηκε διότι είναι ψήφοι που προέρχονται από εκλογικά τμήματα όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες και η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί.

Σαρωτική η νίκη Βούτσιτς στις εκλογές στη Σερβία

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, τον Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συγκέντρωσε το 60,68% των ψήφων και καταλαμβάνει 189 έδρες, επί συνόλου 250 εδρών, στη βουλή.

Δεύτερο αναδείχθηκε το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας του ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς με 10,35% και 32 έδρες και ακολουθεί το νεοσύστατο κόμμα Σερβική Πατριωτική Ένωση του υδατοσφαιριστή Αλεξάνταρ Σάπιτς με 3,86% και 12 έδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη βουλή δεν κατάφερε να ξεπεράσει κανένα άλλο κόμμα. Στη νέα βουλή θα εκπροσωπηθούν και τρεις εθνικές μειονότητες. Οι Ούγγροι με εννέα βουλευτές, οι Βόσνιοι με πέντε βουλευτές και οι Αλβανοί με τρεις βουλευτές. Η προσέλευση στις κάλπες ανήλθε στο 47,98% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.