ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χιλιάδες Βούλγαροι στους δρόμους διαδηλώνουν κατά της διαφθοράς (βίντεο)

Χιλιάδες Βούλγαροι στους δρόμους διαδηλώνουν κατά της διαφθοράς (βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κάλεσε την κυβέρνηση Μπόικο Μπορίσοφ και τον γενικό εισαγγελέα να παραιτηθούν, λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση των αυξανόμενων πολιτικών εντάσεων που οδήγησαν σε μαζικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Ράντεφ δήλωσε σήμερα ότι «οι Βούλγαροι διαφόρων ηλικιών και πολιτικών οργανώσεων απαιτούν την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και των βασικών πολιτικών ελευθεριών που έχουν παραβιαστεί συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια».

“Η οργή είναι μεγάλη. Ο λαός διαμαρτύρεται εδώ και χρόνια και δεν μπορεί να κατασταλεί με τον φόβο και την ισχύ», δήλωσε ο Ράντεφ σε τηλεοπτική ομιλία του.

Ο Ράντεβ, εκλέχθηκε πρόεδρος το 2016 προερχόμενος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, επικρίνει ανοιχτά την κεντροδεξιά κυβέρνηση και την κατηγορεί για διαφθορά, έλλειψη δικαιοσύνης και ασφυξία της ελευθερίας του λόγου.

Χιλιάδες Βούλγαροι βγήκαν στους δρόμους της Σόφιας απαιτώντας την παραίτηση του Μπορίσοφ και του γενικού εισαγγελέα Ιβάν Γκέσεφ, οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά και δεσμούς με εγκληματικές ομάδες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν αυτή την εβδομάδα όταν ο Γκέσεφ έδωσε εντολή για έρευνα του γραφείου του Προέδρου και τη σύλληψη δύο συνεργατών του Ράντεφ που είναι ύποπτοι για εύνοια επιχειρηματιών.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ έγινε πρωθυπουργός το 2009 και η τρίτη θητεία του λήγει τον Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.