Μπερίσα: «H Αλβανία θα γίνει φορολογικός παράδεισος»

Μπερίσα: «H Αλβανία θα γίνει φορολογικός παράδεισος»

 “Σκοπός μας είναι να γίνει η Αλβανία μία από τις λίγες χώρες, όπου δεν θα φορολογούνται τα κεφάλαια, και κάνουμε τα πάντα για να προωθήσουμε κάθε ελεύθερη οικονομική πρωτοβουλία” δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα σε συνάντηση που είχε με περίπου 150 εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα αναφέρει η aftonomi.gr.

Στόχος μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι να επενδυθούν στην Αλβανία περίπου 6 δισ. δολάρια από ξένες εταιρείες” δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Μπερίσα.

“Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην Αλβανία έγιναν επενδύσεις σε ετήσια βάση πάνω από ένα δισ. δολάρια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το δυναμικό της Αλβανίας φτάνει έως 2 δισ. δολάρια το χρόνο. Ελπίζουμε πως μέχρι το 2017 στην Αλβανία θα επενδυθούν έξι δισ. δολάρια από ξένους επενδυτές” είπε ο Μπερίσα.

“Εξετάζουμε βέλτιστες πρακτικές, στο πρότυπο της Φινλανδίας, της Σιγκαπούρης κ.λπ. για να τις εφαρμόσουμε εδώ στην Αλβανία” επεσήμανε ο Αλβανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία οκταετία αποδείχθηκαν καρποφόρες.

“Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης τα τελευταία 4 – 5 χρόνια προστάτευσαν την Αλβανία στις πιο δύσκολες στιγμές της ευρωπαϊκής κρίσης. Οι μεταρρυθμίσεις και οι ξένες επενδύσεις βοήθησαν την αλβανική οικονομία να μην πέσει σε ύφεση, αλλά αντίθετα να συνεχίσει να αναπτύσσεται, αν και με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι θα μπορούσε να αναπτυχθεί χωρίς την κρίση αυτή” σημείωσε ο Μπερίσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.