ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σκόπια: Καταθέτει για εγκλήματα πολέμου ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος Α.Αχμέτι

Σκόπια: Καταθέτει για εγκλήματα πολέμου ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος Α.Αχμέτι

Στις εγκαταστάσεις της αποστολής της ΕΕ – της EULEX στην Πρίστινα, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος στα Σκόπια, Αλί Αχμέτι και κατέθεσε ενώπιον των ανακριτών για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με το Euronews Albania, ο Αχμέτι έφτασε στις εγκαταστάσεις της EULEX μετά τις εννέα το πρωί.

Η ανάκριση πραγματοποιείται στην Πρίστινα, και όχι στη Χάγη, όπου βρίσκεται η Ειδική Εισαγγελία, η οποία λειτουργεί εκεί για πρακτικούς λόγους, όταν οι καλεσμένοι μάρτυρες δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις Κάτω Χώρες.

Ο Αλί Αχμέτι, ολοκλήρωσε μετά από οκτώ ώρες τη συνέντευξη από εξειδικευμένους εισαγγελείς στο Κοσσυφοπέδιο σχετικά με τον πόλεμο του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου»- UÇK.

Στο κτίριο της EULEX, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος για ανάκριση σε όσους προσκαλούνται από το ειδικό δικαστήριο και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Χάγη, ο Αχμέτι μπήκε στις 09:30 το πρωί και έφυγε στις 17:30 το απόγευμα.

Η ανταποκρίτρια του ‘Euronews Albania’, Εριόνε Ποπόβα [Erjonë Popova] αναφέρει από το Κοσσυφοπέδιο ότι η ανάκριση του αναμένεται να συνεχιστεί την επόμενη μέρα, τις πρώτες ώρες του πρωινού.

Ο αρχηγός του DUI Αλί Αχμέτι είναι ένας από τους ιδρυτές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UÇK) και πρώην μέλος του Γενικού Επιτελείου, αλλά δεν υπήρξαν συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον του.

Ο Αλί Αχμέτι γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1959 στο χωριό Ζαγιάζ στο Κίτσεβο των Σκοπίων και σπούδασε φιλοσοφία στην Πρίστινα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ασχολήθηκε με φοιτητικές διαμαρτυρίες, οι οποίες τότε έδειχναν ανοιχτή αντίθεση στις γιουγκοσλαβικές πολιτικές κατά του αλβανικού πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο. Για την πολιτική του δραστηριότητα συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν ένας από τους ηγέτες που δημιούργησαν το UÇK ως στρατιωτικό σχηματισμό, το οποίο το 2000, μετά την απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, αυτός και άλλοι ηγέτες ενταγμένοι στον «Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό» επέκτειναν τη δραστηριότητά του στην επικράτεια των Σκοπίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.