Οι ΗΠΑ διαφωνούν στην κατασκευή στη Βουλγαρία του ρωσο-τουρκικού αγωγού και του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε

Οι ΗΠΑ διαφωνούν στην κατασκευή στη Βουλγαρία του ρωσο-τουρκικού αγωγού και του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φράνσις Φάννον επέκρινε την κατασκευή του «Balkan Stream» στη Βουλγαρία, ανέφερε η βουλγαρική «Nova TV».

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Ενέργειας Τερμενούζκα Πέτκοβα. Ο Φράνσις Φάννον επεσήμανε είναι ότι ο αγωγός αυτός είναι συνέχεια του «Turkish Stream».

Το έργο απειλείται από κυρώσεις , καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ενισχύει την ενεργειακή επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των αγωγών Nord Stream 2 και Turkish Stream θα επηρεάσουν τη συνέχιση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Βουλγαρίας, όπως επεσήμανε ο Αμερικανός πολιτικός.

Στη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας Τερμενούζκα Πέτκοβα και του Φράνσις Φάννον, συζητήθηκε η ενεργειακή διαφοροποίηση και η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Βουλγαρίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Συζητήθηκε επίσης η διαφοροποίηση των νωπών πυρηνικών καυσίμων για τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι .

Εκτός από τη διαρκή τους τοποθέτηση εναντίον της κατασκευής της συνέχειας του «Turkish Stream», οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης εναντίον της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ρεύματος Μπέλενε, ανέφερε η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία-BNR, επικαλούμενη την ιστοσελίδα Mediapool.

Πιστεύει ότι αυτά τα δύο έργα δεν παρέχουν ενεργειακή διαφοροποίηση στη Βουλγαρία. Ο εξοπλισμός της Ρωσίας για το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο είναι παρωχημένος από τεχνολογική άποψη , δήλωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ του Φράνσις Φάννον.

Ταυτόχρονα, η Ουάσινγκτον ενθαρρύνει έντονα την κατασκευή της σύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας και πιστεύει ότι οι μικρές αρθρωτές αντιδραστήρες θα μπορούσαν να είναι μια εναλλακτική λύση για τον πυρηνικό σταθμό Μπέλενε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.