ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε καραντίνα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ – Ηρθε σε επαφή με κρούσμα

Σε καραντίνα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ – Ηρθε σε επαφή με κρούσμα

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα αφού την περασμένη εβδομάδα ήρθε σε επαφή με έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο Ράντεφ βρισκόταν από την Δευτέρα στην Εσθονία, όμως διέκοψε την επίσκεψή του και επέστρεψε σήμερα το βράδυ στη Σόφια. Στο αεροδρόμιο έδειξε στους δημοσιογράφους τα αποτελέσματα ενός τεστ κορωνοϊού (ήταν αρνητικό) που έκανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Σε αυτοαπομόνωση λόγω κορωνοϊού ο Βούλγαρος πρόεδρος

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Κοσταντίν Ανγκέλοφ είπε ότι ο πρόεδρος πρέπει να αυτοαπομονωθεί για προληπτικούς λόγους, μετά την επαφή του με τον επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, την περασμένη Παρασκευή. Δεν είναι σαφές αν ο Ράντεφ θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορωνοϊού ή πόσο διάστημα θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει συμπτώματα.

«Από την έναρξη της κρίσης της Covid-19 έχω έρθει σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, όμως τηρώ αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα και δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε έχω τώρα. Είμαι σε τέλεια φυσική κατάσταση, χωρίς κανένα σύμπτωμα μόλυνσης», είπε.

1.024 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία

Σήμερα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 1.024 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον υψηλότερο αριθμό από τον Μάρτιο. Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εντοπιστεί 30.527 κρούσματα και από αυτούς τους ανθρώπους οι 1.008 πέθαναν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ανγκέλοφ είπε ότι το νέο μέτρο, που έχει επίσης ως στόχο να προστατευθεί το υγειονομικό προσωπικό, θα ισχύει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Τις τελευταίες 24 ώρες διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό 71 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Συνολικά έχουν μολυνθεί 1.622 μέλη του υγειονομικού προσωπικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.