ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα στην Αλβανία

Τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα στην Αλβανία

Παράλληλο εκπαιδευτικό σύστημα εντός της Αλβανίας έχουν στήσει οι Τούρκοι χωρίς ωστόσο να ενοχλεί κανέναν. Δημιουργούν μια γενιά Νεότουρκων η οποία στη συνέχεια θα επηρεάσει ουσιαστικά τις κοινωνικές και πολιτικο- κοινωνικές καταστάσεις στην Αλβανία αναφέρει η aftonomi.gr

Είναι μια πραγματικότητα την οποία διαπιστώνει κανείς με μια πολύ σύντομη και επιφανειακή περιφορά στο διαδίκτυο, χωρίς βαθύτερη έρευνα. Τα ευρήματα  μιας τέτοιας «βόλτας» είναι εντυπωσιακά και αποδεικνύουν ότι όταν τα ΜΜΕ της χώρας παραπλανημένα και προκατειλημμένα, ενδεχομένως και πληρωμένα, ψάχνουν μέχρι αηδίας τα ελάχιστα ελληνικά που διδάσκονται σε εκπαιδευτήρια όπως της Χιμάρας ή της Κορυτσάς, οι Τούρκοι στήνουν την διαδικασία επιστροφής στην Αδριατική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πρώτα – πρώτα τα εκπαιδευτήρια της επισήμου Μουσουλμανικής Κοινότητας στην Αλβανίας, οι λεγόμενοι Μεντρεσέδες, 6 τον αριθμό, έχουν όλα παραδοθεί στους Τούρκους. Μέσω του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος “SEMA”, που έχει στηθεί κατά τα πρότυπα των εκπαιδευτηρίων του Γιουλέν στις ΗΠΑ, ισλαμικό κέντρο απ’ την Κωνσταντινούπολη ελέγχει πλέον την εκπαίδευση που παρέχει επισήμως η Μουσουλμανική Κοινότητα της Αλβανίας.

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου η ίδια στο Κόσοβο και τα Σκόπια. Στους Μεντρεσέδες στην Αλβανία όλα τα πρόσωπα κλειδί είναι Τούρκοι. Μπορεί οι διευθυντές να φαίνονται τυπικά ως Αλβανοί υπήκοοι, ο δεύτερος όμως κατά κανόνα και οι επιβλέποντες και εισηγητές σε όλα τα εκπαιδευτήρια τους είναι Τούρκοι.

Στο Πανεπιστήμιο που ανήκει επίσης στην Μουσουλμανική Κοινότητα τα πράγματα είναι ακόμη πιο εξόφθαλμα. Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο «BEDER” – «Γεμάτη Σελήνη».

 Ο Πρύτανης είναι Αλβανός υπήκοος από εκεί και πέρα όμως όλη η στελέχωση είναι από Τούρκους θεολόγους και καθηγητές. Δεν είναι θέμα διείσδυσης. Είναι απόλυτη παράδοση ενός σημείου κομβικού για την παιδεία και τη διαμόρφωση της κοινωνίας που με την ανοχή (πολλοί κάνουν λόγω και την παρότρυνση) της αλβανικής πολιτείας έχει εμπιστευθεί στους Τούρκους.

Ας σημειωθεί ότι η Τουρκική είναι σχεδόν ισότιμη γλώσσα με την Αλβανική σε όλα αυτά τα εκπαιδευτικά κέντρα. Επιπλέον οι ιστοσελίδες τους έχουν όλες παράλληλη εκδοχή στην Τουρκική δημιουργώντας την εικονική εντύπωση ανάλογης διάδοσης στην Αλβανία της γλώσσας αυτής.

Οι Τούρκοι εκπαιδευτικοί όπως προκύπτει απ’ τις ιστοσελίδες των Μεντρεσέδων αναπτύσσουν απρόσκοπτα και χωρίς κανένα έλεγχο δραστηριότητες εκτός των σχολείων. Στους Μεντρεσέδες καλούν νέους απ’ τις περιοχές δραστηριοποίησης, εισδύουν και στα δημόσια σχολεία για «συνεργασίες», μετέχουν στις δραστηριότητες τους εκπρόσωποι της πολιτείας και ειδικά του Υπουργείου Παιδείας, φέρνουν επιπλέον ομιλητές απ’ την Τουρκία κλπ.

Πρόκειται για μια προκλητική συμπεριφορά στηριζόμενη στην οικονομική δυνατότητα που τους παρέχεται από κρατικούς φορείς της Τουρκίας αλλά και απ’ τις πόρτες που το Αλβανικό κράτος τους έχει ανοίξει διάπλατα. Ας σημειωθεί ότι Τούρκοι βουλευτές βρίσκονται πίσω από Ισλαμικό ίδρυμα («ALSAR») που πέρυσι τέτοιον καιρό διοργάνωσε στο κλειστό γήπεδο των Τιράνων δημόσιο θέαμα μαζικής περιτομής 300 αλβανοπαίδων ενώ φέτος με τον ίδιο τρόπο και δημοσιότητα «υιοθέτησαν» άλλα 2000 ορφανά.

Τόσο στο Πανεπιστήμιο που προαναφέραμε «BEDER» (της Μουσουλμανικής Κοινότητας), όσο και το «EPOKA» (αμιγώς Τουρκικών συμφερόντων) , το πανηγύρι που  γίνεται είναι ακόμη πιο προκλητικό. «Αδελφοποιήσεις» με τουρκικά ιδρύματα, επίσημες έδρες τουρκικής γλώσσας και πολλές δραστηριότητες που φέρνουν στα Τίρανα καθηγητές και ομιλητές απ’ την Τουρκία.

 Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο τμήμα της Νομικής του προαναφερόμενου πανεπιστημίου υπάρχει και επαφή με την επίσημη κρατική σχολή της Αλβανίας που καταρτίζει τους δικαστές. Είναι κάτι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η επόμενη γενιά δικαστών της Αλβανίας να έχει «κατηχηθεί» στον Μωάμεθ, να έχει πάρει βάσεις δικαίου απ’ τη Σαρία και να έχουν άμεσα ή έμμεσα στρατολογηθεί απ’ τους Τούρκους. Όλα αυτά, στη δυναμική μάλιστα η Αλβανία να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά να έχει την κρατική της δομή (στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα) υποχείρια της Τουρκίας.

Στο χώρο της αμιγώς ιδιωτικής παιδείας είναι που έχει στηθεί κυριολεκτικά το Τούρκικο πανηγύρι. Τα Τούρκικα κολέγια έχουν στήσει αυτοκρατορία στην Αλβανία με τα χρήματα των ίδιων των αλβανών πολιτών. Η περίπτωση τούτη θέλει πολύ χώρο να εξεταστεί. Εκείνο όμως που μένει είναι ότι ακόμη και μέσα σ’ αυτά τα ακριβοπληρωμένα κολέγια γίνεται «κατήχηση» στο Ισλάμ ενώ προβάλετε και επιβάλετε με κάθε δυνατό τρόπο ο τούρκικος πολιτισμός και τρόπος ζωής.

Η απαίτηση της Τουρκίας με τον πλέον επίσημο τρόπο για αναθεώρηση της ιστορίας της Αλβανίας, ειδικά στα σχολικά εγχειρίδια δεν είναι άτοπη. Στηρίζεται ακριβώς σ’ αυτή την μη φυσιολογική διείσδυση που έχει πετύχει στον πολύ ευαίσθητο τομέα της παιδείας στην Αλβανία.

 Εάν δεν το πετύχει σήμερα σίγουρα αύριο θα έρθει ως απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας της Αλβανίας που σε μεγάλο ποσοστό πλέον διαμορφώνεται στα τούρκικα επίσημα και ανεπίσημα εκπαιδευτήρια που έχει αποκτήσει στην Αλβανία, μέσα στην Μουσουλμανική Κοινότητα η οποία χειραγωγείται πλέον απροκάλυπτα απ’ τους Τούρκους και επίσης απ’ τις ταινίες που έχουν κατακλείσει τους αλβανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η έντονη παρουσία στον τομέα της παιδείας με κεφάλαια που είναι δυσανάλογα του πληθυσμού της Αλβανίας, επιβεβαιώνουν μαζί και με άλλα τεκταινόμενα ότι η Τουρκία παγιώνεται στην Αλβανία, η οποία μετατρέπεται περισσότερο σε δορυφόρο της παρά σε υποψήφιο μέλος της ΕΕ.

Τέλος τέτοιος αριθμός εκπαιδευτηρίων στην Αλβανία προφανώς και απαιτεί ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί αποικία Τούρκων πολιτών στην Αλβανία. Στα Τίρανα υπολογίζεται ότι οι Τούρκοι πολίτες ξεπερνούν τις 25000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.