ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σερβία : Γιγάντιο μνημείο του (UÇPMB) ετοιμάζουν οι Αλβανοί στο Πρέσεβο

Σερβία : Γιγάντιο μνημείο του (UÇPMB) ετοιμάζουν οι Αλβανοί στο Πρέσεβο

Οι Αλβανοί της κοιλάδας του Πρέσεβο στην Σερβία θα κατασκευάσουν ένα τεράστιο μνημείο, αφιερωμένο στον «Απελευθερωτικό Στρατό του Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς Medvedja» (UÇPMB) και στο χωριό Rohovicë αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο Balkanweb.Lajmet.com .

Το μνημείο θα κοστίσει 100 000 ευρώ και θα καταλαμβάνει έκταση πάντα σύμφωνα με τους Αλβανούς 3 000 τετραγωνικών μέτρων.

Το μνημείο θα κατασκευαστεί στο χωριό Rohovicë , περιοχή σοβαρών συγκρούσεων μεταξύ του σερβικού στρατού και του ” Στρατού του Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μεντβέντια(UÇPMB)”.

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι το συγκρότημα θα είναι επιβλητικό με ύψος 16 ποδών ενώ για το θέμα αυτό ήδη έχει παραχωρηθεί η ανάλογη έκταση από τους κατοίκους του χωριού καθώς και χρήματα.

Σχόλιο: Το σίγουρο είναι ότι ανέγερση του συγκεκριμένου μνημείου θα απαιτήσει και την έγκριση των σερβικών αρχών πράγμα δύσκολο και θα αποτελέσει σίγουρα εστία  έντασης και ταραχών στην περιοχή 13 χρόνια μετά τον πόλεμο του Κοσσόβου.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.